Hoşgeldiniz  

Mevsimin İlk Kar Tatili Açıklaması Ankara’dan Geldi

admin | 14 Aralık 2018 | Eğitim, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+

Kar yağışının şiddetini arttırması ile birlikte ulaşımda yaşanacak aksaklıkları dikkate alan Ankara Valiliği’nden gelen son dakika açıklaması ile Ankara’da okullar 14 Aralık’ta tatil ilan edildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ankara’da okullar tatil mi? Ankara’da eğitim gören öğrencilerin merakla beklediği karar Ankara Valisi Vasip Şahin’nden geldi. Ayrıca, açıklamaya göre; engelli ve hamile kamu çalışanları da bir gün idari izinli sayılıyor.

Ankara Valisi Vasip Şahin resmi Twitter hesabından sün gece son dakika açıklaması yaptı. Açıklama; “Meteorolojik tahminlere göre ilimizde bu gece başlayıp yarın öğlene kadar sürecek kuvvetli kar yağışı ve buzlanma beklenmekte olup öğrenci ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için yarın (14 Aralık Cuma günü) ilimiz genelinde eğitime bir gün ara verilmiştir.” şeklinde paylaşıldı.

Ankara Valiliği Resmi Web Sitesinde Tatili Şu İfadeler ile Duyurdu:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan değerlendirmelere göre ilimiz genelinde 13 Aralık Perşembe gece yarısından 14 Aralık Cuma günü öğle saatlerine kadar kuvvetli kar yağışı beklenmektedir.

Kuvvetli kar yağışı neticesinde meydana gelen kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler göz önüne alınarak herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla tüm resmî ve özel kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde; gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim-öğretim faaliyetlerine 14 Aralık 2018 Cuma günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.

Kamuda görevli hamile çalışanlar ile engelli çalışanlar da bu tarihte idari izinli sayılacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji’den Ankara için gelen kar yağışı uyarısında, “Ankara’da bugün (Cuma) öğle saatlerine kadar kar yağışı bekleniyor. Yeni kar yağışıyla birlikte kar kalınlığının yerde 10 cm ye kadar yükseleceği tahmin ediliyor. Buzlanma, don olayı, kar yağışından dolayı görüş mesafesinde azalma sebebi ile meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” İfadelerine yer verildi.

KART TATİLİ OLAN DİĞER İLLER:

Bitlis İlçesinde Okullar Tatil

Bitlis’in Ahlat ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle yarın ilçeye bağlı tüm köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için kaymakamlıkça eğitime bir günlük ara verildiği bildirildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.