Hoşgeldiniz  

Meteoroloji’den Sağanak Yağış Uyarısı Geldi

admin | 17 Ağustos 2019 | İstanbul, Manşet, Son Dakika, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden hava durumu ve sağanak yağış uyarısı yapıldı. Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji, İstanbul ve diğer bölgeler için bu sorunun yanıtını verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji, İstanbul için beklenen yağış hakkında bilgi verirken; oluşabilecek ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi konulara da dikkat çekti. Kuzey kesimlerde sıcaklıkların 2 ila 6 derece azalacağını açıklayan, Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun birçok kısmında gök gürültülü sağanak yağış beklediklerini duyurdu.

İSTANBUL’UN AVRUPA YAKASI’NDA BAŞLAYAN YAĞIŞ BOĞAZA İLERLİYOR

Meteoroloji tarafından verileri doğrultusunda tahminlere göre; İstanbul’un Avrupa Yakası’nda halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bugün akşam saatlerine kadar boğaz çevresi ve kuzey ilçeleri başta olmak üzere il genelinde kuvvetli (15-40 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ORDU İL GENELİNDE BEKLENEN GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK

Ayrıca başta kıyı kesimleri olmak üzere Ordu il genelinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli(21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapılıyor.

ANKARA, KIRIKKALE VE ÇANKIRI’DA YAĞIŞ

Öte yandan Ankara, Kırıkkale ve Çankırı’da 17.08.2019 beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren, 18.08.2019 Pazar günü sabah saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Meydana gelmesi muhtemel ani, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YURT GENELİNDE HAVA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı ve Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi ve batısı, Karadeniz, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kars ve Ardahan çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Batı Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (21-75 Kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Kuzey kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların; Batı Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2), Düzce, Zonguldak, Bartın, Zonguldak ve Sinop çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (21-75 Kg/m2) olması beklendiğinden, meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.