Hoşgeldiniz  

Meteorolojiden İstanbul’da Etkili Fırtına Uyarısı!

admin | 31 Aralık 2019 | Gündem, İstanbul, Manşet, Üst Manşet A- A+

İstanbul’da esen rüzgâr Pazartesi öğlede sonra fırtınaya dönüşerek Salı gününe kadar etkili olması bekleniyor. İBB, sokakta yaşayan vatandaşları misafir ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İBB AKOM’un verilerine göre, İstanbul’da esen rüzgâr Pazartesi öğlede sonra fırtınaya dönüşerek Salı gününe kadar etkili olması bekleniyor. İBB, sokakta yaşayan vatandaşları misafir etmeye devam ediyor.

İstanbul’da halihazırda kuzeyli yönlerden aralıklarla fırtına şeklinde (40-65km/s) esen rüzgârın öğle saatlerinden itibaren şiddetini arttırarak Salı sabah saatlerine kadar kuvvetli fırtına şeklinde (50-80km/s) etkili olması bekleniyor.

Özellikle gece saatlerinde 5°C’ler civarına gerilemesi beklenen sıcaklıkların fırtına nedeni ile ölçülenden 4°C daha soğuk hissedileceği evsiz ve sokakta kalan vatandaşlar için donma tehlikesi oluşturabileceği tahmin ediliyor.

MARMARA’DA YER YER KUVVETLİ RÜZGAR

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Marmara’da yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ÜLKEMİZDE GENEL DURUM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Balıkesir, Muğla, Antalya, Isparta, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta ve Tokat çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Uzmanlar, soğuk hava ve fırtına nedeniyle yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı (donma, kara, deniz ve hava ulaşımında aksamalar, ağaç devrilmesi, tabela ve çatı uçması, vb.) tedbirli olunmasını tavsiye ediyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.