Hoşgeldiniz  

MEKSİKA’DA 8.1’LİK DEPREM, TSUNAMİ ALARMI

admin | 08 Eylül 2017 | Dünya, Manşet A- A+

Meksika açıklarında ABD Sismik Araştırmalar Merkezi’nin (USGS) verilerine göre,  8.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bölgede deprem sonrası tsunami alarmı verildi.

Meksika açıklarında 8.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından Orta Amerika kıyıları için tsunami alarmı verildi. Meksika İçişleri Bakanı depremde en az 5 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Ölenlerin ikisinin Chiapas eyaletinden olduğu açıklandı.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) önce 8 olarak açıkladığı depremin büyüklüğünü 8,1 olarak güncelledi.

Meksika’nın güneyindeki Theantepec Körfezi açıklarında 8.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntının büyüklüğünün 8.2 olduğunu söyleyen Meksika lideri Enrique Pena Nieto, son yüzyılda Meksika tarihindeki en güçlü depremi yaşadıklarını açıkladı.

USGS, depremin kaydedildiği derinliği de 69,7 kilometre olarak düzeltti. Derinlik daha önce 33 kilometre olarak duyurulmuştu. Tsunami alarmının ardından Meksika’da dalgaların boyu 0.7 metreye yükseldi.

8 ÜLKE İÇİN TSUNAMİ ALARMI

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi,, Mekiska Guatemala, Panama, El Salvador, Costa Rica, Nikaragua, Honduras ve Ekvador ülkelerini tsunamiye karşı hazırlıklı olma çağrısında bulundu.

DEPREM SIRASINDA VE SONRASINDA GÖKYÜZÜNDE MAVİ VE YEŞİL IŞIK BELİRDİ

8 Eylül günü Meksika’nın Pasifik Okyanusu’na kıyısı bulunan Pijijiapan bölgesi açıklarında yerel saatle 04:49’da meydana gelen 8 büyüklüğündeki deprem başta Meksika olmak üzere 6 ülkeyi birden etkiledi. Mexico City’de bulunan insanların çektikleri bazı görüntüler ise sosyal medyanın gündemine oturdu. Görüntüler içerisinde deprem sırasında ve sonrasında gökyüzünde beliren mavi ve yeşil renkte ışıklar yer alıyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.