Hoşgeldiniz  

Mayıs’ta Ilgaz Dağı İle Birlikte Bir Çok Bölge Beyazla Kaplandı

admin | 09 Mayıs 2019 | Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Baharın sonuna gelindiği, yaz mevsiminin başladığı bu günlerde Ilgaz Dağı ile birlikte yurdun bir çok bölgesinde yaşanan etkili kar yağışı bölgede yaşam akışını şaşırttı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde yurdun bazı bölgelerinde yüksek noktalarda kar yağışı kaydedildi. Yer yer karla kaplanan bölgelerde trafiğin olumsuz etkilendiği bildiriliyor. 2 bin rakıma yaklaşan yüksekliği ile 8 Mayıs günü yağan kar yağışından en çok etkilenen bölgelerin arasında Ilgaz Dağı yer aldı. Kar yağışı Ilgaz Dağı’nın yüksek kesimlerini yer yer 10 santimetreye yakın örtü ile kapladı.

ILGAZ DAĞI ETKİLİ KAR YAĞIŞI ALDI

Yurt genelinde önemli sıcaklık düşüşleri kaydedildiği Mayıs ayının ilk yarısında, 8 Mayıs günü kaydedilen en etkili kar yağışı alan bölgelerden biri Ilgaz Dağı oldu. Kastamonu – Çankırı arasında Ilgaz ilçesinin kuzeyinde yükselen Ilgaz Dağı’nda başlayan kar yağışı yeşilin hakim olduğu ormanı beyaz örtüyle kaplarken, Çankırı Kastamonu arasında ulaşımı sağlayan karayolunun Ilgaz Dağı Geçidi bölümünde ulaşımı etkileyecek boyutlara ulaştı.

KONYADA DA MAYIS AYINDA KAR YAĞIDI

Konya’nın Derbent, Beyşehir ve Derebucak ilçelerinde gece saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Özellikle Derbent’te etkili olan kar yağışı ilçede bembeyaz bir görüntü oluşmasına sebep oldu.

BOLU ALADAĞ, SARIALAN YAYLASINDA KAR 

Bolu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışı aralıklarla etkili oldu. Bolu kent merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulunan ve doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı’nın yüksek kesimleri ile Aladağ ve Sarıalan Yaylası kesimlerinde önceki akşam saatlerinde kar yağışı bölgede yeşile bürünen ormanı, yer yer beyaz örtüyle kapladı.

ORDU’NUN YAYLALARI DA MAYIS KARINDAN NASİBİNİ ALDI

Ordu’nun 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası ile bin 500 rakımlı Aybastı Perşembe Yaylası da Mayıs ayında yağan kardan nasibini aldı.

SEZONU KAPANAN ULUDAĞ’DA ETKİLİ KAR

Sezonun kapandığı, Türkiye’de kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da, aralıklarla yağan kar etkili oldu. Bursa Uludağ’da kar kalınlığının 8 – 10 santimetreye yaklaştığı belirtiliyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.