Hoşgeldiniz  

Marmara Depremi’nin 20.Yılında Hayatını Kaybedenler Anıldı

admin | 18 Ağustos 2019 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

17 Ağustos 1999’da yaşanan Marmara Depremi’nin 20. yıldönümünde, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da düzenlenen törenlerle anıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Üzerinden 20 yıl geçen 17 Ağustos 1999’da saat 03.02’de meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki 45 saniye süren deprem tüm Marmara bölgesini etkilemişti. Yaşanan deprem felaketinde 17 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, yüz binlerce kişi yaralanmış sakatlanmış ve evsiz kalmıştı.

Marmara Depremi’nin 20. yıl dönümünde hayatını kaybedenleri için depremin olduğu saatte Kocaeli, Sakarya, İstanbul ve Yalova’da anma törenleri yapıldı.

YALOVA’DA ANMA

Marmara Depremi’nin 20. yıl dönümünde hayatını kaybedenler Yalova’da anıldı

17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi’nin 20. Yıldönümü ve depremdehayatını kaybedenler Yalova’da törenle anıldı. Anma törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremde hayatını kaybedenlerin adlarının yazılı olduğu mermer bloklara karanfil bıraktı.

Yalova’da, depremde yıkılan bazı binaların enkazı üzerine kurulan Deprem Anıtı’na akşam saatlerinde gelen vatandaşlar, felakette yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu beton bloklara çiçek bıraktı.

Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenler, 17 Ağustos 1999’da yaşanan depremin merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde saat 03.02’de saygı duruşuyla anıldı.

Kavaklı Sahili’ndeki Deprem Anıtı önünde Marmara Depremi’nin 20. yılı dolayısıyla düzenlenen anma etkinliğinde, felaketin yaşandığı saat olan 03.02’de anıta çelenk konuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunulup, depremde yaşamını yitirenler için dua edildi.

İSTANBUL’DA ANMA

Avcılar Beldediyesi ve Avcılar Kent Konseyi tarafından Marmara Depremi’nin 20. yıl dönümü dolayısıyla Marmara Caddesi’ndeki Deprem Anıtı önünde saat 03.02’de saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törene, depremde hayatını kaybedenlerin yakınları ile vatandaşlar katıldı.

SAKARYA’DA ANMA

Sakarya’da da felaketin yaşandığı saat olan 03.02’de anma etkinliği yapıldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesince Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törende, Kur’an-ı Kerim okundu. Din görevlileri tarafından sela, Yasin-i Şerif ve hatim dualarının okunduğu programda, vatandaşlar zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı.

Serdivan Mezarlığı girişindeki 17 Ağustos Deprem Şehitliği Anıtı önündeki tören ise Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Törende depremde hayatını kaybedenler için dua edilmesinin ardından vatandaşlara helva dağıtıldı.

DEPREM ŞEHİTLERİ SU ALTINDA ANILDI

Merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki Marmara Depremi’nde yaşamını yitirenler, su altında anıldı.

Değirmendere Sualtı Topluluğu’nca (DESSAT) fay hattının, kıyıdaki otel, vapur iskelesi, çay bahçesi, ev gibi yapıları denize çekmesiyle Değirmendere sahilinin 180 metre açığındaki “su altı şehri”ne dalış gerçekleştirildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.