Hoşgeldiniz  

Marmara Bölgesine Yoğun Kar Yağışı Geliyor

admin | 04 Ocak 2019 | İstanbul, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre; yurt genelinde sağanak yağış beklenirken İstanbul’un da olduğu Marmara Bölgesinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin edilen İstanbul’da yağışların öğle saatlerine kadar Silivri ve Çatalca çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Yapılan tahminlere göre yağış ve soğuk hava koşullarının bir hafta süreceği ön görülüyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin edilen Marmara Bölgesinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; öğle saatlerine kadar Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ve İstanbul’un batı çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden çok kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ÜLKE GENELİ:

Yeni yılın ilk günlerinde Akdeniz’den gelen yağışlı hava, Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisine giren ülkemizin batı kesimlerinde etkili kar yağışı bekleniyor. Doğu ve orta Akdeniz bölgesinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması beklenirken; Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile İstanbul’un batı kesimlerinde yoğun kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Anadolu’nun güneydoğusu hariç yurt genelinde yağış bekleniyor. Antalya’nın doğu kesimleri, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile İstanbul’un batı kesimlerinde yoğun kar şeklinde görülecek yağışların; Ege, Akdeniz ve Orta Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte Doğu Anadolu’nun doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Ülkenin kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı; iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Genellikle güneyli, Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında kuvvetli ve fırtına, yer yer tam fırtına (60-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

MARMARA’DA HAVA:

Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; öğle saatlerine kadar Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ve İstanbul’un batı çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden çok kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 4°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ÇANAKKALE °C, 3°C

Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

İSTANBUL °C, 5°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerine kadar Silivri ve Çatalca çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

KIRKLARELI °C, 1°C

Çok bulutlu, öğle saatlerine kadar yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

EGE

Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden çok kuvvetli ve fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu yüksekleri kar yağışlı

IZMIR °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANISA °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu

MUĞLA °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Antalya’nın doğu ilçeleri ile Adana, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer çok kuvvetli ve fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu sabah saatlerinde doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BURDUR °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu ve zamanla karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

HATAY °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur zamanla kuzeybatı kesimlerinden başlayarak karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden çok kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

AKSARAY °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu

ANKARA °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

ÇANKIRI °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı

ESKISEHIR °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla bölgenin iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden çok kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

AMASYA °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu

ARTVİN °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

SAMSUN °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

TRABZON °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, güneydoğu kesimleri hariç aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin batısında, güneyli yönlerden kuvvetli yer yer çok kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ELAZIĞ °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, güney ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

IĞDIR °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS °C, -1°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu sabah saatlerinde Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR °C, 7°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, kuzey ve yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu

GAZIANTEP °C, 10°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

SIIRT °C, 7°C

Çok bulutlu ,, batı ve kuzey kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı

ŞANLIURFA °C, 13°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.