Hoşgeldiniz  

Maltepe’de Yeniden Sayım Tamam, Birleştirmeler Hazırlanıyor

admin | 17 Nisan 2019 | Ataşehir, İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Yeniden sayımın yapıldığı Maltepe’de, İBB Başkanlığı seçimine ait 1089 sandıktaki oy pusulalarının yeniden sayım işlemi gece yarısında tamamlandı. Tutanaklar hazırlanıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Maltepe’de, Ak Parti ve MHP tarafından yapılan itirazlar nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine ait 1089 sandıktaki oy pusulalarının yeniden sayım işlemi gece yarısında tamamlandı.

Alınan bilgiye göre, 1089 sandıktaki oy pusulalarının yeniden sayım işleminin resmi olmayan sonucuna göre; Büyükşehir oylarında CHP 865 oy alırken Ak Parti hanesine de 295 yeni oy yazıldı. İBB Başkanlığı yeniden sayımında Ekrem İmamoğlu lehine 295 fark oluştu.

Maltepe Belediye Başkanlığı seçimi yeniden sayımında ise MHP adına 115 oy eklenirken CHP adayı Ali Kılıç’ın oylarından 37 eksilme yaşandı. Maltepe Belediye Başkanlığı seçimi yeniden sayımında MHP’li Aday Ahmet Bukan lehine 152 oy farkı oluştu.

İlçe Seçim Kurulu tarafından yapılan yeniden sayım işleminin gece geç saatlerde tamamlanmasının ardından ıslak imzalı tutanakların birleştirilmesi için sabah saatlerinde çalışmalara başladı.

İlçe Seçim Kurulu tarafından hazırlanacak birleştirme tutanağı hazırlandıktan sonra İl Seçim Kurulu’na teslim edilecek.

16 GÜN BOYUNCA OY NÖBETİ TUTTULAR

Ak Parti ve MHP tarafından yapılan itirazlar nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine ait 1089 sandıktaki oy pusulalarının yeniden sayımın yapıldığı Maltepe’de sayım işleminin sürdüğü 16 gün boyunca CHP Genel Başkan yardımcıları, milletvekilleri ve partililer İlçe Seçim kurulunun sayım yaptığı Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde nöbet tuttular. Sayım sırasında CHP yöneticileri ve milletvekillerinin oy nöbetine vatandaşlardan da yoğun destek geldi.

HİÇBİR ZAFER BU KADAR GURURLU OLMAMIŞTI

Sayımın tamamlamasından sonra açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, açıklamasında Hiçbir zafer bu kadar gururlu olmamıştı. Bu büyük zaferin ardında örgütlü mücadele var, inanç var, birlik olmak ve kenetlenmek var… Haklıydık ve halkımızın bize olan güvenini sahipsiz bırakamazdık. Günlerce, gecelerce direndik ve kazandık… Maltepe kazandı. İstanbul kazandı.” İfadelerine yer verdi.

MALTEPE KAZANDI İSTANBUL KAZANDI

Ali Kılıç, “Maltepe’de hizmetin 2.Dönemi ile birlikte İstanbul’da Ekrem İmamoğlu dönemi başlıyor. 31 Mart’ın ardından 2. Kez sayımda 2. Kez kazandık. Yüreği demokrasiden yana atan ve bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Tüm parti örgütümüzle, milletvekillerimizle ve yoldaşlarımızla 16 gündür geceyi gündüz ederek mücadele ettik ve 31 Mart’ta hak ettiğimizi kazanmaya artık çok yakınız. Maltepe’de kazandı. İstanbul kazandı.” Dedi.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.