Hoşgeldiniz  

Maltepe Kadın Girişimi Kooperatifi Sergisi Açıldı

admin | 11 Temmuz 2019 | Eğitim, Ekonomi, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Üst Manşet A- A+

Handan Özgenç Yörük Başkanlığındaki S.S.Maltepe Kadın Girişimi, Üretimi ve İşletmesi Kooperatifi sergisi Fikret Otyam Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı merkezi’nde açıldı.

Recep Kenan/itvhabr.com

Maltepe’deki dezavantajlı kadınlara istihdam sağlamak amacı ile Handan Özgenç Yörük başkanlığındaki bir grup girişimci tarafından kurulan SS.Maltepe Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, ürünlerinin sergilendiği etkinlik düzenledi.

SS.Maltepe Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin amacının kadınlara istihdam sağlamak olduğunu kaydeden Başkan Handan Özgenç Yörük, sergi açılışında yaptığı konuşmada; “Özellikle dezavantajlı gruptaki kadınlara istihdam sağlamayı amaçlıyoruz. Ben kuyumculuk öğretmeniyim. Ben öğretmen olduğum için bu sorunların ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Bir yıllık süreçte bu yapılanmaya ihtiyaç olduğunu daha iyi anladık. Bir yıllık çalışma sonucunda kooperatif kurmaya karar verdik. Yolumuz açık olsun. İnşallah güzel şeyler olacak.” İfadelerine yer verdi.

Yörük, SS.Maltepe Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin faaliyet gösterdiği alanları, kadınları yapabileceği her şeyi üretip pazarlamak olarak  özetleyerek; “Biz Belediyeden bir yer ayarlayabilirsek; e5 üzerindeki dezavantajlı kadınlarla yöresel yemekler üretip kafe türü hizmet alanında halka hizmet amaçlı faaliyet yürütmek istiyoruz. Amacımız bu dezavantajlı kadınların gurubuna istihdam sağlamak.” Dedi.

Üretimin dışında yöresel olarak her türlü yöresel ürünleri de pazarlanmasına yönelik çalışmaları olacağını kaydeden SS.Maltepe Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Handan Özgenç Yörük, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Maltepe Kaymakamı’nın konuya yakından ilgi gösterdiğini, yöneticilerin desteği ile güzel şeyler olacağını ifade etti.

SS.Maltepe Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Handan Özgenç ve Yönetim Kurulu üyeleri ev sahipliğinde Maltepe Belediye Meclisi Üyesi Erol Tepebaşı, Maltepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Gökhan Memiş ve Hamit İyigün, Maltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Canip Yoldaş, Maltepe Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ýunus Erdal, Maltepe Ardahanlılar Derneği Başkanı Yaşar Geler’in aralarında olduğu STK temsilcileri, MHP Maltepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Didem Çakmakçı  Maltepe Halk Eğitim Merkezi öğretmen ve eğitmenleri ile Maltepeliler katıldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.