Hoşgeldiniz  

MAHALLE TOPLANTISI YAPILAN İNÖNÜ’DE ŞEHİTLER DE ANILDI

admin | 13 Ekim 2017 | Ataşehir, Manşet A- A+

Kaymakamlık tarafında mahallelerde gerçekleştirilen toplantılara İnönü Mahallesi de eklendi. Medine Mescidi avlusunda yapılan toplantının ardından Şehitler için Kuran Tilaveti okundu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir İlçe Kaymakamlığı’nın İçişleri Bakanlığı Genelgesi uyarınca sorunları mahallinde incelemek ve dinlemek için mahallelerde yapılması istenilen toplantıların Ekim ayı toplantısı ile geçen yıl başlatılan ve 15 günde bir aziz Şehitlerin ruhu için Kuran okuma programı İnönü Mahallesin de gerçekleşti.

İnönü Mahallesi Muhtarı Songül Ercan Tulunay’ın ev sahipliğini yaptığı toplantıya  Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerke ile birlikte İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Seyfi Güneysu, İlçe Sağlık ve İlçe Halk Sağlığı Müdürleri’nin aralarında olduğu daire amirleri, okul müdürleri, Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Uzun, mahalle muhtarları ve İnönü mahallesi sakinleri katıldı.

Mahallelerin sorunlarının yerinde tespiti amacıyla yapılan toplantıdaki İnönü Mahallesi Muhtarı Songül Ercan Tulunay, yaptığı açılış konuşmasında “ Bugün mahallemizde şehitler için bir duamız var.  Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Katılım sağladığınız için hepinize tekrar teşekkür eder saygılarımı sunarım” ifadeleri ile katılımcıları selamladı.

İlçe amirleri ile birlikte devletin mahallelerde vatandaşın ayağına giderek sorunlarını dinlediğini, not alınan sorunların kendileri ile ilgili olanların ilgili birimler tarafından çözümünün sağlandığını kaydeden Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, kendilerinin ilgi ve yetkisin aşanların ise ilgili kurumlara iletilerek takip edildiğini ifade ettiği mahalle toplantıları ile ilgili değerlendirmeler yaparak; İçişler Bakanlığımızın talimatı ile geçen yıl başlattığımız “Mahallinde toplantı” uygulamasının mahalle toplantıları ve Kuran okuma sırası İnönü Mahallesi’nde kalmıştı. Her ay yapılan toplantılarımızın mahallelerde şehitlerimiz için okunan kuran süresini sıklaştırdı. 15 günde bir mahallelerimizin birinde Şehitlerimiz için kuran okutacağız. Başta Peygamber efendimizin aziz ruhuna, bütün peygamberlerimizin Ashabı İkramın, Ehli İmanın bütün geçmiş devlet büyüklerimizin, Şühedamızın, Şehitlerimizin aziz ruhlarına, Gazilerimizin şifasına 15 günde bir Kuran-ı Kerim okutuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz mahallelerden çok güzel bir intiba ile ayrılıyoruz. Bu nedenle mahalli bir buluşma haline getirdik” dedi.

Mahalle sakinleri ve kurum temsilcilerinden mahallenin sorunlarını dinleyen Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, ilçede ciddi çalışmaların yapıldığını, bu anlamda suç oranlarında gözle görülür azalmalar olduğunu söyleyerek İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan’ı kısıtlı imkanlar ve dar kadroyla yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaları takdirle karşıladığının altını çizen Karamehmetoğlu, “okullarımızla ilgili çok ciddi önlemler alıyoruz. Polisimiz çocuklarımızın sağlığı için, ciddi çalışmaya imza attı. Okul Mobil Timleri kuruldu. Tüm birimlerimiz çalışmalarını aksatmadan devam ettiriyor” dedi.

Ataşehir’de 7, İnönü Mahallesi’nde 1 Aile Sağlık Merkezi olduğu ve İnönü Mahallesindeki ASM yetersizliğinin altının çizildiği toplantıda, alt yapı çalışmaları devam eden yeni bir ASM’nin yakında açılacağı müjdesi verildi.

Katılımcıların sohbeti ile devam eden program, Medine Mescidi Caimii’nde Şehitler için okunan Kuran-I Kerim ile sona erdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.