Hoşgeldiniz  

LGS 2019 Tercihi Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

admin | 22 Temmuz 2019 | Eğitim, Gündem, Manşet, Son Dakika, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Milli Eğitim Bakanlığınca, 2019 yılı Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki tercihlere bağlı olarak birinci yerleştirme sonuçları MEB “meb.gov.tr” resmi internet adresinden açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki 2019 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirme birinci yerleştirme sonuçları Bakanlığın resmi web sayfası “meb.gov.tr” internet adresinden açıklandı.

TIKLA MEB SAYFASINDAN SONUÇ ÖĞREN

Bakanlığın açıladığı LGS yerleştirme sonuçlarına göre, merkezi sınavla öğrenci alan fen, sosyal bilimler ve Anadolu liseleri yüzde 100 doldu.

2019 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirme Sonucuna göre sınavla öğrenci alan mesleki ve teknik Anadolu liselerinin geçen yıl yüzde 74 olan doluluk oranı bu sene yüzde 98’e yükseldi.

Sınavsız yerleştirmenin birinci adımında öğrencilerin yüzde 91’i ilk üç tercihinden birine yerleşti.

LGS 1. ve 2. NAKİL BAŞVURU TAKVİMİ NASIL İŞLİYOR?

Yerleştirmeye esas nakil tercihleri ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi doğrultusunda iki dönem halinde alınacak.

Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları 29 Temmuz – 02 Ağustos 2019 tarihlerinde alınacak. 1. nakil sonuçları 5 Ağustos 2019 tarihinde açıklanacak.

Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 5-8 Ağustos 2019 tarihlerinde alınacak. 2. nakil sonuçları 10 Ağustos’ta açıklanacak.

Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurmaları hâlinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde komisyonca yerleştirilecektir.

BOŞ KONTENJANLAR LİSTESİNİ BAKANLIK AÇILAYACAK

LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleşemeyen öğrenciler ile yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler, boş kontenjanlar listesini araştırmaya başlayan MEB, boş kontenjanlar listesini nakil işlemlerinin yapılacağı tarihe yakın bir zamanda yayınlayacak.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.