Hoşgeldiniz  

Kuyudere Derneği AKDER Birlik ve Dayanışma Gecesi Düzenledi

admin | 10 Aralık 2018 | Genel, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

AKDER (Arguvan Kuyudereliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği) tarafından düzenlenen birlik ve dayanışma gecesinde Kuyudereliler ve Kuyudere dostları bir araya geldiler.

Recep Kenan/itvhaber.com

Arguvan Kuyudereliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’ın da katıldığı, aralarında; kardeş dernek ilan ettikleri Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) ve diğer STK temsilcileri ile köylüleri ve dernek çalışmalarına destek olan kurum kuruluş temsilcileri ile kişileri birlik ve dayanışma amacıyla düzenledikleri gecede buluşturdular.

Gecede konuşan Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) Başkanı Turgay Kılıç, “Ülkemizin aydınlık yüzü Alevi dediğimiz insanlar bu ülkenin çimentosudur. İyi ki sizleri tanımışım. Hepinizin dostu ve kardeşi olmaktan da mutluluk duyuyorum” dedi.

Ayhan Aslan başkanlığındaki Arguvan Kuyudereliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından Bostancı’da bir restoranda düzenlenen geceye dernek başkan ve yönetimi ile birlikte; Arguvan belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Kuyudere Köyü Muhtarı, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Turgay Kılıç ve yönetimi ile Kuyudereliler ve dostları katıldı.

Turgay Kılıç başkanlığındaki kardeş dernek Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) ve diğer destekçilerin katkılarıyla Arguvan Kuyudereliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından yapımı tamamlanan Kuyudere Kültür merkezi ile köy okulunun eski ve yeni durumunu içren sinevizyon sunumu sonrasında ahirete intikal eden köyün büyüklerin görsellerinin yer aldığı slayt gösterildi.

KÜLTÜR MERKEZİMİZ KÖYÜMÜZE, KÖYLÜLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

Yönetimleri tarafından başlatılan yardımsever ve diğer destekçilerin katkısı ile tamamlanan Kültür Merkezi yapımınde emeği geçenlere teşekkür eden Kuyudereliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Ayhan Aslan, konuşmasında; “Uzun süre öncesinden projesi gerçekleştirilmiş ancak çeşitli aksaklıklar sonucunda yapımına başladığımız Kuyudere Köyü Kültür merkezimizin mevcut yönetim kurulumuz, hayırseverlerimiz ve köylülerimizin katkıları ile yapımına başlanmış ve yüzde 95’i tamamlanmıştır. Bu eser, bizlerden sonra gelecek nesillere de hizmet vermeye devam edecektir. Kültür merkezimizin köyümüze, köylülerimize hayırlı uğurlu olması dileklerimle bu gece bizleri yalnız bırakmayan tüm konuklarımızı sevgi ve saygı ile selamlarım” ifadelerine yer verdi.

ARGUVAN BELEDİYESİ’NİN KUYUDERE KÖYÜ’NE DESTEĞİ DEVAM EDECEK

Kuyudere Köyü’nde önemli işler yapıldığını kaydeden Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş; köyde yapılan önemli işlere emek veren Kuyudereliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği yöneticilerine ve diğer destekçilere minnetlerini ifade edip, Arguvan Belediyesi olarak Kuyudere Köyü’ne desteklerinin devam edeceğinin altını çizdi.

İYİ Kİ SİZLERİ TANIMIŞIM, DOST VE KARDEŞ OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM

Köydeki kültür merkezi ve okulun onarılmasına destek olan Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) Başkanı Turgay Kılıç, kendi köyünden fazla bu köyü ziyaret ettiğini, köylüleri tek tek lakaplarıyla birlikte tanıdığını, köylülerin de kendisin tanıyıp kendilerinden biri olarak gördüğünü vurgulayarak; “Benim memleketime uğramadığım kadar, görmek istediğim ve her sene ziyaret etmek istediğim yerlerden biri Arguvan Kuyudere Köyü’dür. Öncelikle Sayın belediye Başkanımı, sevgili dernek başkanlarımızı, özellikle Cumhuriyetimizin mihenk taşı olan, çimentosu olan, demiri olan, ülkemizin aydınlık yüzü olan Alevileri tanımaktan çok mutluyum. Bugün burada köylülerimiz demek istiyorum sizlere. İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız. Birlik ve beraberliği gördükçe daha çok gurur duyuyorum. Her yerde anlatmaya ve her yerde sizlerle beraber olmaya devam edeceğim. Başaramayacaklar… Kimse kimseyi asimile edemeyecek. Bırakın herkes dilediği gibi inancını yaşasın. Alevi dediğimiz insanlar bu ülkenin çimentosudur. Eğer her köyde bir cem evi varsa ve herkes ibadetini özgürce o cem evlerinde yapabiliyorsa bu ülkenin gururudur.  İyi ki sizleri tanımışım. Hepinizin dostu ve kardeşi olmaktan da mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Daha sonra söz alan konuşmacılar bu birlik ve beraberlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek Kültür Merkezi ile okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından emeği geçen ve katkı sunanlara plaketleri prtokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Köyün gençlerinden oluşan ve ellerinde bağlamalarıyla sahne alan 4 genç sanatçının seslendirdikleri Arguvan türküler geceyi özelleştirirken memleket havaları katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Gecenin devamında  sahne alan sanatçıların seslendirdikleri eserlerle konukları gönüllerince eğlendi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.