Hoşgeldiniz  

KRİTİK TSK KARARLARININ ALINACAĞI ‘YAŞ’ TOPLANIYOR

admin | 02 Ağustos 2017 | Asker, Manşet, Siyaset, Türkiye


admin

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberina/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV2/single-kose-yazilari.php on line 22
cemil_kirim@hotmail.com

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’ndeki terfi ve atama dosyalarının karara bağlanacağı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılacak YAŞ (Yüksek Askeri Şura) toplantılarında, üst düzey atamalar karara bağlanırken; görev süresi sona eren kuvvet komutanlarının durumu da netleşecek.

TSK (Türk Silahlı kuvvetleri) komuta kademesi ile ilgili kararların alınacağı, büyük ölçüde gelecek üst düzey komuta kadroların da belirleneceği Yüksek Askeri Şura bugün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanıyor. Toplantının ardından komuta kademesinde gerçekleşen değişikliklerin açıklanması bekleniyor.

KARA KUVVETLERİ’NE ATANACAK İSMİM 2019’DA GENELKURMAY BAŞKANI

görev süresi dolan, normal şartlarda emekliye sevk edilmesi gereken Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın görev süresinin bir yıl uzatılması ihtimal konuşuluyor.

Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın emekli olması durumunda yerine en güçlü iki aday Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar görülüyor

Bu yıl YAŞ’ta Kara Kuvvetleri’ne atanacak ismin 2019’da Genelkurmay Başkanı olma yolu da açılmış olacak. Salih Zeki Çolak’ın görev süresinin uzatılması halinde ise Güler ve Dündar’ın mevcut görevlerine devam etmeleri bekleniyor.

ORAMİRAL BOSTANOĞLU’NUN EMEKLİYE AYRILMASI BEKLENİYOR

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda ise daha önce görev süresi iki kez uzatılan ve dört yıldır bu görevde olan Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun emekliye ayrılması bekleniyor. Bostanoğlu’nun emekliliği halinde yerine Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele’nin getirilecek.

ABİDİN ÜNAL EMEKLİ OLURSA, HKK ORGENERAL KÜÇÜKAKYÜZ

Emekli olması beklenen bir diğer Kuvvet Komutanı ise Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal. Abidin Ünal’ın emekli olması durumunda yerine Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün gelmesi bekleniyor. Henüz yaş haddine girmeyen Orgeneral Ünal’ın görev süresinin bir yıl daha uzatılabileceği de belirtiliyor.

BAŞBAKAN, CUMHURBAŞKANI ONAYILI YAŞ KARARINI AÇIKLAYACAK

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde bir gün sürecek Şura’da alınan kararlar akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunacak. Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın YAŞ kararlarını onayının ardından kamuoyuyla paylaşılacak.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.