Hoşgeldiniz  

Köprü Cezaları ve Bedelli Askerlik TBMM Gündeminde

admin | 27 Mayıs 2019 | Asker, Ekonomi, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye


admin

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberina/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV2/single-kose-yazilari.php on line 22
cemil_kirim@hotmail.com

Köprü cezalarına af getiren ekonomi kapsamlı torba yasa teklifi ile askerlik süresi ile bedelli düzenlemesi Asker Alma Yasa Teklifinin TBMM’de görüşülerek yasalaşmaları bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

TBMM Gündemine alınarak görüşülecek olan askerlik sistemini yeniden düzenleyen teklif ile köprü cezalarına af getiren dar kapsamlı torba yasa teklifin, Meclis’te görüşülerek yasalaşmaları bekleniyor.

TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Genel Kurulu’nda, askerlik sistemini yeniden düzenleyen Asker Alma Yasa Teklifi ile ekonomi ile ilgili düzenlemeleri yer aldığı dar kapsamlı torba teklif görüşülecek.

TBMM’de görüşülecek AK Parti milletvekilleri tarafından hazırlanan, ekonomi ile ilgili düzenlemelerin yer torba yasa teklif de oylanarak kabl etmesi bekleniyor.

AK Partili milletvekilleri tarafından verilen teklifte, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden hatalı geçiş cezası alan 275 bin araca ait 310 milyon liralık ceza affedilmesi, Ödenen 3.9 milyon lira iade edilmesi ve 2 ay içinde af başvuru yapılması düzenlemesi yer alıyor.

Otomobil alımında ÖTV indirimini kapsayan teşvikin üst sınırı 10 bin liradan 15 bin liraya çıkarılacağı düzenlemesi de getirilen teklifle, kaçak tütün cezalarında 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngören düzenlemenin yürürlülük tarihi 2 yıl ertelenerek 1 Temmuz 2021’e alınacak.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.