Hoşgeldiniz  

Kızılay Ataşehir Şubesi’nden Öğrencilere Kışlık Kıyafet

admin | 01 Kasım 2018 | Ataşehir, Genel, Manşet, Özel Haber A- A+

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi Eğitim-öğretim sezonu başında, soğuklar başlamadan, önceden belirlenen 41 okuldan 1500’ün üzerindeki öğrenciye mont ve bottan oluşan kışlık yardımı yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Rahman Baki başkanlığındaki Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi Eğitim-öğretim sezonu başında, kış soğukları başlamadan önceden belirlenen 41 okuldan 1500’ün üzerindeki öğrenciye mont ve bottan oluşan kışlık yardımı yaptı.

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi’nde Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ile sponsor firma LC Waikiki temsilcisi, Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Rahman Baki ve Yönetim kurulu üyelerinin katıldığı törenle ihtiyaç sahibi öğrencilere iletilmek üzere okul idarecilerine teslim edildi.

Kızılay Ataşehir Şubesi’nden Öğrencilere Kışlık Kıyafet https://www.itvhaber.com/kizilay-atasehir-subesinden-ogrencilere-kislik-kiyafet.html#.W9rweBM4-ks.twitter

Recep Kenan paylaştı: 1 Kasım 2018 Perşembe

Kızılay Ataşehir Şubesi’nden Öğrencilere Kışlık Kıyafet https://www.itvhaber.com/kizilay-atasehir-subesinden-ogrencilere-kislik-kiyafet.html#.W9rweBM4-ks.twitter

Recep Kenan paylaştı: 1 Kasım 2018 Perşembe

7 yıldır düzenli olarak ihtiyaç sahibi öğrencilere kışlık giysi yardımı yaptıklarını kaydeden Türk Kızılayı Ataşehir Şube Başkanı Rahman Baki, bu yıl Ataşehir’deki 41 okulda önceden belirlenen 40’ar öğrenciye kışlık yardımı yaptıklarının altını çizerek; “7 yıldır kışlık yardımı yapıyoruz. Son 5 senede fark yaratarak burs da vermeye başladık. 300’ün üzerinde öğrenciye burs veriyoruz. Senede 3 kez 3’er aylık burslar hesaplarına yatıyor. Şu an Ataşehir’de 41 okulda 40’ar öğrenci olmak üzere tespitimizi yaptık. Bugün onlara kılıkları vereceğiz.  Çocukların ihtiyaçları okul yönetimince tespit edildi. Tespit edilen bu ihtiyaçlar bir poşetin içine konularak ihtiyaç sahibinin ismi üzerine yazılmış şekilde hazırlandı. Okul idaresi ismi okuyup çocuğa teslim edilecek” diye konuştu.

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi olarak bu yardımları sponsor ve gönüllülerin bağışları ile gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Rahman Baki, kendilerine bu konuda destek olan sponsorlara ve gönüllülere teşekkür ederek; “Bu dönemde ihtiyaç sahibi öğrencilerimize kışlık mont ve bot yardımı yapıyoruz. Bu imkânları bize LC Waikiki sağladı. Kışlık yardımlarımızı tespitlerimiz sonucunda belirlenen yetim, dul, parçalanmış aile ve kirada oturup imkânları kıt olan aile çocuklarına veriyoruz. Bu konuda bize destek olan LC Waikiki sahiplerine ve yöneticilerine teşekkür ederim” dedi.

Yardımların çocukları rencide etmeden yapılmasının önemine işaret eden Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, mazlumlara yardım elini uzatan dünyadaki nadir kuruluşlardan olan Türk Kızılayı’nın önemli görevler yaptığını ifade ederek; “Türk Kızılayı önemli görevler yerine getiriyor. Geleneklerimize, inançlarımıza uygun bir şekilde yaptığı yardımlarla dünyaya örnek oluyor. Ataşehir Kızılay Şube başkanı Rahman Baki’ye çok teşekkür ederim. Burada çok güzel işler yapmışlar. Ataşehir Kızılay Şubesi tarafından yapılan çok kutsal bir iş. Benim özel olarak istirhamım çocukları rencide etmeyecek şekilde bu yardımın dağıtılmasıdır. Onları incitmemek gerekir. Emeği geçen, sponsor olarak destek veren herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

İhtiyaç sahiplerine Türk Kızılayı Ataşehir Şube tarafından yapılacak olan yardım kampanyalarının devam edeceğini kaydeden Başkan Rahman Baki, ihtiyaç sahibi öğrencilerin tespitinde okul idareleri, okul aile birliği ve  öğretmenlerden destek aldıklarını, bu kapsamda belirlenecek yeni öğrencilere yardımlarını sürdüreceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Eğitim Hizmetleri Derneği Başkanı İsmail Dağ ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Arife Midyat ile Türk Kızılayı Ataşehir Şube Başkanı Rahman Baki ve aralarında Zafer Düşgün, Orhan Çerkez, Halil İbrahim Duman ve Süleyman Akın’ın yer aldığı yönetim kurulu üyeleri tarafından önceden belirlenen öğrencilere iletilmek üzere okul idareci ve temsilcilerine yardımların olduğu koliler teslim edildi.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.