Hoşgeldiniz  

Kılıçdaroğlu ‘Kafatası Milliyetçiliğini Reddediyoruz’

admin | 02 Mart 2013 | Ataşehir, Çankırı, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

kkMaltepe’deki Cevahir Otel’de Karadenizliler Federasyonu tarafından düzenlenen Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı ‘Karadeniz Konuşuyor’ toplantısı gerçekleşti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Karadeniz Bölgesi’ndeki illerin dernek federasyonlarının oluşturduğu ‘Karadenizliler Federasyonu’ tarafından düzenlenen bölge derneklerinin temsil edildiği ve Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı toplantıda bölge illerinin federasyonlar adına yapılan konuşmalarla başlayan toplantıda Artvin Dernekleri Federasyonu adına konuşmayı CHP Ataşehir ilçe Yöneticisi Tuncay Akın Orhan yaptı.

Maltepe’deki Cevahir Otel’de Saat 10:00’da başlayan toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte; Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Gurup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı,CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, CHP PM üyeleri İnci Beşpınar ile Onursal Adıgüzel, Cemil Ekşi ve CHP ilçe başakan ve yöneticileri ile bölge federasyon ve dernek yöneticiler ile çok sayıda partili katıldı.

Kafatası Milliyetçiliğini Reddediyoruz

Federasyon temsilcilerinin konuşmaları sonrası kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Arkadaşlarının kullandığı milliyetçilik ifadesinin koyu milliyetçilik anlamı taşımadığını, milliyetçiliği yurtseverlik olarak bayrağa sahip çıkmak, insanı sevmek olarak gördüklerini ve kafatası milliyetçiliğini reddettiklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülkenin sorunlarının çözümüne bakışının farklı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Ecevit döneminden örnek vererek; “Afyon ekmeyeceksiniz dediler ama ülkemiz için doğru olan ekilmesi idi. Bugün hala afyon ekimine devam ediliyor. Kıbrıs’ta sorun vardı çözdük. Bu gün Kıbrıs huzur içerisindedir. Fındık sorunumuz var. Bölgenizi ilgilendiren bu sorunu ‘biz çözeriz’ dediler. Çözdüler mi? Aslında ülkemizde kurulacak fındık borsasında dünya fındık fiyatlarını belirlememiz gerekiyor. Bu gün ülkemiz saman ithal eder duruma geldik. Ülkemizdeki sorunların çözüm adresi her zamanki gibi CHP’dir.”diye konuştu.

CHP Varken Üniter Yapı Değiştirilemez
“Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece bu ülkenin üniter yapısını kimse değiştiremez.”diyen Kılıçdaroğlu, 81 ilde teşkilatlarının olduğuna dikkat çekerek; “Biz halkın partisiyiz. Cumhuriyeti kuran, demokrasiyi getiren partiyiz.”sözleri ile CHP’yi anlattıktan sonra;”Telefonlarınızın dinlendiğinden endişe ediyor musunuz?”diye sorduktan sonra “Karadeniz’de dalgalar kıyıya vururken nasıl özgürce çırpınıyorsa, bu ülkenin insanları da öyle özgürce konuşmalıdır. ”diye devam etti sözlerine.
Üniversiteleri Konuşmayan Ülkelerde Demokrasi Olmaz
Demokrasilerde üniversitelerin konuşması gerektiğini ifade eden CHP Lideri Kılçdaroğlu, üniversiteleri konuşmayan ülkelerde demokrasi olmadığını söyledi. Trabzonspor’un şampiyonluk kupasını ilk kez Anadolu’ya getiren takım olduğunu hatırlatan ve Cumhuriyetin ilk yıllarında Anadolu’nun her yerine fabrikalar yapıldığına dikkat çeken CHP Genel Başkanı; “Bu fabrikalarla Anadolu mühendis, genel müdür gördü.”dedi.
Çocuklara tablet dağıtımı ile ilgili olarak, çocuklara bilgisayar verelim ama soru; “Biz bilgisayarı üretebiliyor muyuz?”olmalıdır diyerek üretim konusuna dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; “Güney Kore ile aynı zamanda otomobil üretimine başladık. Şimdi Güney Kore nerde biz nerdeyiz?”diye sordu.
Ülkenin yeni bir eğitim, ekonomi, tarım ve kalkınma politikasına ihtiyacı olduğunu belirten Kemal Klıçdaroğlu; “Türkiye’yi krizden kurtaracak vergi politikalarını belirleyecek Karadenizli arkadaşlarımız var olduğunu biliyorum.”diyerek tamamladı sözlerini.

 

 Fotolar Geliyor

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.