Hoşgeldiniz  

Kılıçdaroğlu, ‘Devletin, Toplumun Öncelikleri Var’

admin | 10 Ocak 2020 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

İBB’nin düzenlediği “Kanal İstanbul Çalıştayı”nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’un deprem riskine dikkat çekerek; toplumun öncelikleri olduğunu söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com  

İBB’nin düzenlediği “Kanal İstanbul Çalıştayı”nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  “Öyle bir noktaya geldik ki, üniversite öğrencilerine verilen yemeğe zam yapıyorlar. 15 Temmuz şehitleri yakınlarının ve gazilerinin paralarına göz diktiler. ‘Kanal İstanbul’u yapacağım’ diyorlar. İstanbul ciddi bir deprem riskiyle karşı karşıya. Eğer bu ülkenin sorunlarıyla, bu kentin sorunlarıyla, bu kadim kentin sorunlarıyla ilgileneceksem, önce insana yardım ederim.” Dedi.

İSTANBUL DEPREM RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA

İstanbul’un deprem riskine dikkat çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceliğin kentsel dönüşüme verilmesinin gerektiğini kaydederek; “Türkiye açısından büyük sorunlar doğuracak bir olayı tartışıyoruz. Bir kişinin dayatması üzerine tartışıyoruz. İstanbul deprem riskiyle karşı karşıya. Kentsel dönüşümü yapalım. Hazır Büyükşehir Belediye Başkanımız. Onun ekipleri, kadroları hazır. İlçe belediyeleri de hazır. Hiçbir siyasi parti farkı gözetmiyor. Belediye başkanımızın bakışı bu… O zaman neden bu sorunu çözmüyoruz. Neden önceliği insan hayatına vermiyoruz. Çocuklarımızın geleceği için çaba harcamıyoruz. Onları neden deprem riskiyle baş başa bırakıyoruz.” diye konuştu.

TOPLUMUN DEVLETİN ÖNCELİKLERİ VARDIR

Türkiye açısından büyük sorunlar doğuracak olan Kanal İstanbul’un tartışıldığının altını çizen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Büyük sorunlar doğacak bir olayı tartışıyoruz. Neden tartışıyoruz? Hangi gerekçeyle tartışıyoruz? Bir kişinin dayatması üzerine… Bireylerin, ailelerin, bir toplumun öncelikleri vardır. Bir devletin öncelikleri vardır. Bunlar planlarla ilgilidir. Planı kim yapar? O toplumun saygıdeğer bilim insanları, akademisyenleri, mühendisleri, mimarları, ekonomistleri yapar. Yani liyakat erbabı olan kişiler bir toplumun önceliklerini belirler. Peki bu projenin önceliklerini kim belirliyor? Bu ülkenin mimarları mı, mühendisleri mi, jeologları mı, ekonomistleri mi, dış politika uzmanları mı? Hayır. Bir kişi belirliyor.” Dedi.

BU PROJENİN ÖNCELİĞİ; RANT, PARA HIRSI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasında; “Uzmanı olsa deriz ki; ‘Bu işi biliyor’. O işi de bilmiyor, bilmemesi de gayet normaldir. O işin eğitimini almamış. 21. yüzyılda gelişmenin tanımı da değişmiş. Bir ülke gelişmiş mi gelişmemiş mi ölçü şu: Küçük ayrıntılar da iş bölümüne gitmiş mi gitmemiş mi? Eğer küçük ayrıntılarda iş bölümüne gitmemişseniz siz gelişmiş bir ülke değilsiniz. Her şeyi ben biliyorum mantığıyla yola çıkılan bir ülkede gelişmişlik değil az gelişmişlik konuşulur. Bu şehrin, bu ülkenin bu kadar derdi varken, bu projenin önceliği nedir? Rant, para hırsı, birilerine para verme.” İfadelerine yer verdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.