Hoşgeldiniz  

Kılıçdaroğlu, 12 Maddelik 2019 Yerel Seçim Bildirgesini Açıkladı

admin | 10 Şubat 2019 | Gündem, Manşet, Siyaset, Son Dakika, Türkiye, Üst Manşet A- A+

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart’taki 2019 yerel seçimlerin 12 maddelik “Yerel Yönetimlerde Temel İlkeler”in de yer aldığı seçim bildirgesini açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ankara’daki Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 maddelik “Yerel Yönetimlerde Temel İlkeler”in olduğu seçim bildirgesini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin 12 maddelik “Yerel Yönetimlerde Temel İlkeler”in de yer aldığı seçim bildirgesini açıkladı.

KILIÇDAROĞLU “YEREL YÖNETİMLERDE TEMEL İLKELER”İ AÇIKLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Açıkladığı;

“YEREL YÖNETİMLERDE TEMEL İLKELER”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ankara Spor Salonunda düzenlenen Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısında yaptığı konuşmada 12 maddeden oluşan “Yerel Yönetimlerde Temel İlkeler” şöyle:

  1. Hoşgörülü ve Saygılı Kentler

Biz, yurttaşlarımızın yaşam tarzlarına, değerlerine ve kimliklerine saygılı davranan; hiç kimseyi ötekileştirmeyen hoşgörülü bir belediyecilik istiyoruz.

  1. Hakça Paylaşan Kentler

Biz, kentlerde oluşan zenginliğin bir avuç siyasetçinin ya da yandaşın cebine rant olarak girmesini değil, tüm yurttaşlara hakça dağıtılmasını istiyoruz.

  1. Hesap Veren ve Şeffaf Yönetilen Kentler

Biz, kent sakinlerine, ödedikleri vergilerin hesabının verildiği ve tüm harcamaların denetlendiği şeffaf bütçeli belediyeler istiyoruz.

  1. Yoksulluğu Yenen Kentler

Biz, yoksulluğun, açlığın ve işsizliğin olmadığı; hiçbir çocuğun yatağına aç girmediği kentler istiyoruz.

  1. Üreten ve İstihdam Yaratan Kentler

Biz, tüketen ve israf eden değil, her alanda üreten ve insanlarımıza nitelikli istihdam yaratan belediyeler istiyoruz.

  1. Yenilikçi Akıllı Kentler

Biz, yenilikleri ve akıllı teknolojileri kentlerin doğasına ve kültürel mirasına ihanet etmeden hayata geçiren belediyeler istiyoruz.

  1. Ulaşım ve Altyapı Sorunları Çözülmüş Kentler

Biz, kent sakinlerinin trafikte harcadığı süreyi azaltan ve ulaşım maliyetlerini düşüren yenilikçi ve alternatif ulaşım modelleri sunulmasını istiyoruz.

  1. Nefes Alan Kentler

Biz, yüksek binalardan oluşan
“beton ormanlarında” boğulmak değil, çocuklarımızın parklarda ve yeşil alanlarda oynadığı; planlı, temiz ve nefes alabileceğimiz kentler istiyoruz.

  1. Sosyal Adaleti Sağlayan Kentler

Biz, yoksul, engelli ve yaşlılar başta olmak üzere tüm dezavantajlı vatandaşlarımıza, insan onuruna yaraşır biçimde sosyal yardım ve pozitif ayrımcılık yapılmasını istiyoruz.

  1. Kültür ve Sanatı Geliştiren Kentler

Biz, kent sakinlerinin kültür-sanat etkinliklerine ve spor faaliyetlerine kolayca erişebilmesini sağlayan belediyeler istiyoruz.

  1. Doğa Dostu Yeşil Kentler

Biz, yalnızca insanların değil, kentteki tüm canlıların haklarının gözetilmesini istiyoruz.

  1. Mutlu ve Gülümseyen Kentler

Biz, emeklisi, işçisi, memuru, esnafı, sanayicisi, çiftçisi, öğrencisi velhasıl tüm yurttaşlarımızın, hep birlikte mutlu ve huzurlu yaşadığı belediyeler istiyoruz.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.