Hoşgeldiniz  

Kaymakam Ertaş; ‘Vatan ve Millet Menfaatini Önde Tutmalısınız’

admin | 29 Ekim 2018 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Manşet A- A+

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıl dönümü kutlamaları Ataşehir Bulvarı’nda Ataşehir ilçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve Ataşehir protokolünün katıldığı resmigeçitle devam etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyetimizin 95. Kuruluş yıldönümünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreninde konuşan Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Cumhuriyeti koruma, yaşatma ve yüceltme görevinin verildiğini hatırlattığı gençlere; “vatan ve millet menfaatlerini en ön planda tutan fertler olarak yetişmelisiniz” dedi.

Cumhuriyetimizin 95’inci yıldönümü kutlamaları kapsamında Ataşehir Bulvarı’nda yapılan resmi törende konuşan Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’ni koruma, yaşatma ve yüceltme görevini milletimizin göz bebeği olan siz gençlerimize vermiştir. Cumhuriyet Şemsiyesi altında tüm renklerimizle buluşmalıyız. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi güçlendirmeli, toplumun tüm kesimlerini bir araya getirmeliyiz. Vatanımıza, Bayrağımıza, Milletimize, Cumhuriyetimize sahip çıkma bilincini zihinlere işlemeliyiz” dedi.

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye başkan Vekili İlhami Yılmaz ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Metin Durmuş ile birlikte Ataşehir Bulvarı’nda merasim geçidi için saf tutan öğrencilerin ve Ataşehirlilerin bayramını kutlayarak protokolde ki yerlerini aldılar.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ataşehir Bulvarı’nda düzenlenen Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yılı kutlama töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrenci şiirlerini okurken, Ataşehir Halk Eğitim Merkezi ekibi tarafında halk oyunları gösterisi sahnelendi.

Ataşehir Bulvarı’nda düzenlenen Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yılı kutlama törenine Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Metin Durmuş ile birlikte; AK Parti İlçe Başkan Yardımcıları Aytek Durak, Halil İbrahim Yazıcı, Adem Yılmaz, Metin Karahancı, Ak Parti Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurdagül, Abubekir Uçan,  CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, İlçe Başkan Yardımcıları Hatun Yıldız, Ersin Karaaslan, MHP İlçe Başkanı Yardımcısı İbrahim Kazan, Başkan Yardımcıları Orhan Çerkez, Hüseyin Hışman, Sadık Semih Kayhan, Kalender Özdemir, Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya, Ulaşım Müdürü Barış Argunşah, Meclis Birinci Başkan Vekili Mustafa Kemal Aldoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Şube Müdürleri Vedat Vefa Budak, Nazım Yurdagül, Orhan Kuzu, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan,  Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Dursun Kırış, İlçe Müftüsü Şakir Pinal, Sosyal Yardım Vakfı Müdürü Hüseyin Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Seyfi Güneysu, İlçe Halk Eğitim Müdürü Ali Savaş, Tapu Müdürü Orhan Erdoğan, Sağlık Müdürü Dr. Arife Midyat, Sosyal Hizmetler Müdürü Demet Veli, Mal Müdürü Nermin Zorba, Kore, Kıbrıs ve 15 Temmuz Gazilerinin yanı sıra okul müdürleri ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

 “KURTULUŞ MÜCADELESİ, MAZLUM MİLLETLERE ÖRNEK TEŞKİL EDER”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreninde konuşan Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Cumhuriyetimiz‘in 95’inci yıl dönümünü büyük bir coşku sevinçle kutladığını ifade ederk; “Bu günde hepimizin bayramını en içten duygularımla kutluyorum Cumhuriyetimiz‘in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları başta olmak üzere kuruluşta ve kurtuluşta emeği geçen Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyorum. Cumhuriyet, temeli kültür ve bağımsızlık olan kurtuluş mücadelesi, mazlum milletlere örnek teşkil eden bir milletin medeniyet yolculuğudur” dedi.

ANADOLU’YU İLELEBET VATAN KILMANIN AZİM VE KARARLILIĞINDA

Ertaş konuşmasında, “Tarih yapmaktan tarih yazmaya fırsat bulamayan, ezelden beri hür yaşamış şanlı bir milletin mensuplarıyız. Bu millet Anadolu’yu ilelebet vatan kılmanın azim ve kararlılığındadır. Milletimiz bu kararlılığını, her türlü imkânsızlığa rağmen 95 yıl önce Sakarya’da, Dumlupınar’da, Başkomutanlık Meydan Muharebesinde de o dönemin işgalcilerine net bir şekilde göstermiştir” ifadelerine yer verdi.

“CUMHURİYETİMİZİN ŞEMSİYESİ ALTINDA TÜM RENKLERİMİZLE BULUŞMALIYIZ”

O gün bozguna uğrayanların bu topraklar üzerindeki emellerinden hiç bir zaman vazgeçmediklerinin altını çizen, türlü hile ve oyunlarla niyetlerini açık veya gizli hep gösterdiklerini kaydeden Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş, birlik, beraberlik ve kardeşliğin ellerini ovuşturarak bekleyenlerin beklentilerini boşa çıkaracağını kaydederek; “Bilinsin ki, her türlü saldırıda sergilediğimiz birlik, beraberlik ve kardeşlik ellerini ovuşturarak bekleyen düşmanlarımızın heveslerini kursağında bırakmıştır ve bırakacaktır. ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin önüne muasır medeniyet hedefini koyarken o hedefe ulaşmak için Cumhuriyet ve Demokrasi yolundan yürümek gerektiğini belirtmiştir. Bu gün dünyaya baktığımızda sahte özgürlük ve demokrasi vaatleriyle, kan ve gözyaşıyla yazılan insanlık dramlarına baktığımızda Cumhuriyetimiz ‘in ve Vatan’ımızın değerini daha iyi anlamaktayız. Cumhuriyet Şemsiyesi altında tüm renklerimizle buluşmalıyız. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi güçlendirmeli, toplumun tüm kesimlerini bir araya getirmeliyiz. Vatanımıza, Bayrağımıza, Milletimize, Cumhuriyetimize sahip çıkma bilincini zihinlere işlemeliyiz. 100’üncü yılımıza 5 kala tarih ve medeniyet yolculuğumuza emin adımlarla ilerlemeliyiz” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYETİ KORUMA, YAŞATMA VE YÜCELTME GÖREVİ GENÇLERİMİZDE”

son olarak gençlere seslenen Ataşehir Kaymakamı Ertaş, gençlere Cumhuriyeti koruma, yaşatma ve yüceltme görevinin verildiğini hatırlatarak; “Sevgili gençler, sizler bizim geleceğimizsiniz, unutmayınız ki; Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’ni koruma, yaşatma ve yüceltme görevini milletimizin göz bebeği olan siz gençlerimize vermiştir. Bu yüzden sizler çok çalışmalı ve kendinizi geliştirmelisiniz. Yaptığınız her işte vatan ve millet menfaatlerini en ön planda tutan fertler olarak yetişmelisiniz. Bu duygularla hepimizin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.

Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş’ın konuşmasından sonra Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencisi Halenur Çetinkaya tarafından bayrak isimli şiir, Habire Yahşi Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşenur Kınay tarafından 29 Ekim temalı şiir, Cahit Zarifoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ali Çukur tarafından Atatürk ve Cumhuriyet konulu şiirler seslendirildi.

Ataşehir İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü halk oyunları ekipleri gösterisinin ardından Ataşehir Liselerarası Basketbol Cumhuriyet Turnuvası Kupası final müsabakalarında dereceye girenlere kupaları verildi.

2’inci olan Mustafa Kemal Anadolu Lisesi’ne Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Metin Durmuş, 1’inci olan Prof. Faik Somer Spor Lisesi’ne Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş tarafından kupaları verildi. Daha sonra sporcular ve eğitmenleri ile birlikte toplu hatıra fotoğrafı çekildiler.

Ataşehir Bulvarı’nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen tören öğrencilerin resmigeçit töreniyle program sona erdi.

Recep Kenan paylaştı: 29 Ekim 2018 Pazartesi

Recep Kenan paylaştı: 29 Ekim 2018 Pazartesi

Recep Kenan paylaştı: 29 Ekim 2018 Pazartesi

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.