Hoşgeldiniz  

Kaymakam Ertaş, ‘İlk Yardım Eğitiminin Önemini Gördük’

admin | 08 Nisan 2019 | Ataşehir, Eğitim, Gündem, Manşet, Sağlık, Üst Manşet A- A+

Türk Kızılay Ataşehir Şubesi, yaşlı adamı hayata döndürdüğü örnek davranış ile ilk yardım eğitiminin önemini gösteren Gıda Mühendisi Gülşah Tunca Eren’e plaket verdi.

Recep Kenan/itvhaber

Aldığı ilk yardım eğitimi ile sokakta kalp krizi geçiren kişiyi hayata döndürerek ilk yardımın eğitiminin önemini gösteren Gülşah Tunca Eren’e, bilinçli ve sağ duyulu davranışından ötürü Ataşehir Kızılay Şubesi tarafından plaket verildi.

İlk yardım eğitiminin önemine dikkat çekmek, doğru ve zamanında müdahalenin hayat kurtardığını hatırlatmak,  ve bu konuda farkındalık yaratmak isteyen Türk Kızılay Ataşehir Şubesi, düzenledikleri eğitim programlarına dikkat çekmek ve ilk yardım eğitimi alanların sayısını artırmak istiyor.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda Gülşah Tunca Eren, İstanbul Sultangazi’de eşiyle pazardan dönerken kalp krizi geçiren Yaşar Ağıl (70)’a müdahele ederek yaşama döndürmüş ve Ambulans ile acil servis ekibi gelene kadar yaşamda tutmayı başarmıştı.

İlk yardım ekibi tarafından yapılan müdahale ile birlikte yakındaki özel bir hastaneye götürülen Yaşar Ağıl (70), yoğun bakımda tedavi altına alındığı hastanede, 13 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra hayatını kaybetti.

Türk Kızılay Ataşehir Şubesi gösterdiği bu örnek davranış ile ilk yardım eğitiminin önemine gösteren Gıda Mühendisi Gülşah Tunca Eren’e düzenlediği törenle plaket verdi.

Türk Kızılay Ataşehir Şubesi’nde düzenlenen törene Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ile birlikte; Ataşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr.Arife Midyat Karakuş, Türk Kızılay Ataşehir Şubesi Başkanı Talha Keleş ile Yönetim Kurulu üyeleri, Türk Kızılay Ataşehir Şubesi Kadın Kolları Başkanı Şengül Sürmen, İlk Yardım Eğitmeni Emine Karaca ile yaptığı ilk yardımla örnek olan Gülşah Tunca Eren ve ailesi katıldı.

İLK YARDIM EĞİTİMİNİN ÖNEMİNİ VURGULADI

Plaket töreni açılışında konuşan Türk Kızılay Ataşehir Şubesi Başkanı Talha Keleş, Türk Kızılay Ataşehir Şubesi olarak kendilerinin de verdikleri ilk yardım eğitimlerine dikkat çekerek, “Bu gün ilk yardım eğitimi ile bir amcamızı hayata döndüren Gülşah Tunca Eren’i ağırlıyoruz.  Kendisine yapmış olduğu ilk yardım ve duyarlılığı adına sizlerin huzurunda teşekkür ederim. İlk yardım eğitiminin önemini bir kez daha görmüş olduk. İlk yardım eğitimi alan Gülşah Tunca Eren’in yaptığı ilk yardımın önemine vurgu yapmak ve ilk yardımın öneminin farkındalığını yaratmak için buradayız.” Dedi.

TÜRK KIZILAYI ATAŞEHİR ŞUBESİ’NE DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Örnek davranışından dolayı Gülşah Tunca Eren’i tebrik eden Ataşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Arife Midyat Karakuş, ilk yardım ve diğer konularda Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi’ne destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

İLK YARDIM EĞİTİMİNİN ÖNEMİNİ BİR KEZ DAHA GÖRDÜK

Türk Kızılayı’nın her zaman muhtaçlara destek olduğunu, afetlerde de ülkemiz ve koşullarımızın yanında olduğunu vurgulayan Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, ilk yardım eğitiminin hayat kurtarmaktaki önemine dikkat çektiği konuşmasında; “Dünyadaki medarı iftarımız Kızılay çok güzel işler başarıyor. Kızılay birçok muhtaç ailemiz başta olmak üzere depremzedelere, afet sonrasında yardım ediyor. Medeniyetimizin göstergesi bunu çok güzel gösteriyor. Devlet ve kaymakamlık olarak her zaman Kızılay’ın yanındayız. Bizim toplumumuzda kadınlar ailemizin direğidir. Bu hanımefendinin yaptığı da Türkiye’ye ve dünyaya örnek olacaktır. İlk yardım eğitiminin önemini bir kez daha görmüş olduk” ifadelerini kullandı.

TÜRK KIZILAYI ATAŞEHİR ŞUBESİ 5 YILDIR İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİYOR

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi ilk yardım merkezinin 5 yıldır eğitim verdiğini kaydeden İlk yardım eğitmeni Emine Karaca, “İlk yardım eğitimini verenler genellikle emekli olanlarız. Kızılay olarak ilk yardım eğitimini 2 günlük süreçte veriyoruz. Gülşah arkadaşımız nerede ne yapacağını bilen birisi. Herkesin bu eğitimi alması gerekiyor. Keşke bende bilseydim dememek ve geç kalmamak için İlk yardım eğitimi çok önemli ve vatandaşlarımızı bu eğitimi almaya davet ediyorum.” İfadeleri ile vatandaşları ilk yardım eğitimi almaya davet etti.

İLK YARDIM EĞİTİMİNİN HAYAT KURTARMAKTAKİ ÖNEMİNİ VURGULADI

Yoldan geçerken yerde yatan yaşlı adamı gördüğünü, hiç beklemeden aldığı eğitimin de verdiği cesaretle kalp krizi geçiren Yaşar Ağıl (70)’a müdahale ederek 3 kez yaşama döndürdüğünü vurgulayarak yaşadığı olayı aktaran Gülşah Tunca Eren, yakın bir zaman önce ilk yardım eğitimi aldığını belirtip, ilk yardım eğitiminin hayat kurtarmaktaki önemini vurguladı. Eren, vatandaşların; milletimizin ve devletimizin her konuda güvendiği Türk Kızılayı’nın verdiği ilk yardım eğitimini almalarını tavsiyesinde bulundu.

TÜRK KIZILAYI 2 ÇEŞİT SERTİFİKA VERİYOR

Türk Kızılayı olarak ilk yardım eğitimini alan vatandaşlara 2 çeşit sertifika verdiklerini belirten Türk Kızılayı İlk Yardım Eğitmeni Emine Karaca’da, bu sertifikalardan birisinin İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünce verilen, diğerinin ise yurtdışı ülkelerinde de geçerliliği olan uluslararası sertifika “FIRSTAID” sertifikası olduğunu söyledi.

İLK YARDIMLA HAYAT KURTARAN GÜLŞAH TUNCA EREN’E PLAKET

Konuşmalardan sonra Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve Türk Kızılay Ataşehir Şubesi Başkanı Talha Keleş tarafından, sergilediği bu örnek davranış ile ilk yardım eğitiminin önemini gösteren Gıda Mühendisi Gülşah Tunca Eren’e plaket verdiler.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.