Hoşgeldiniz  

Kayhan, ‘İhtiyaç Duyulursa Hayır Deme Şansınız Var Mı?’

admin | 05 Aralık 2018 | Ataşehir Belediyesi, Ataşehir CHP, Manşet, Röportajlar, Siyaset, Üst Manşet A- A+

31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Ataşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Sadık Semih Kayhan, Battal İlgezdi’ye rakip olacağı iddialarını yalanladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Battal İlgezdi’ye rakip olacağı iddialarını yalanlayan Sadık Semih Kayhan, “Battal İlgezdi’nin aday olduğu bir yerde ahlaki olarak benim aday olmam mümkün değil. Battal İlgezdi’nin isminin geçtiği hiçbir yerde benim aday olma şansım yok bu böyle biline.”  Diye konuştu.

35 hizmet yıl yerel yönetimlerde çeşitli kademelerde idareci olarak görev yapan, Türkiye’de bir ilk olarak 30 yılını yerel yönetimlerde teknik birimlerden sorumlu olarak geçiren, son olarak 10 yıla yakın hizmet ettiği Ataşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürütürken emekli olan Sadık Semih Kayhan, www.itvhaber.com takipçileri için 35 yılı değerlendirdi.

Emekli olarak bürokrat hayatını noktalayan Sadık Semih Kayhan, Recep Kenan aracılığı ile www.itvhaber.com okurları için verdiği röportajda, sivil vatandaş olarak görev verilirse bilgisi, birikimi ve tecrübesiyle hizmete hazır olduğunu söyleyip, siyasi olarak çalışmalarını yürütebileceğinin işaretini verdi.

SİYASİ TERBİYEM GEREĞİ TERCİH EDİLEN ADAYLARLA ÇALIŞTIM

Bu güne kadar iki kez belediye başkan aday adayı olduğunu, başvuruyu yaptığı partinin üst yöneticilerinin tercihlerini farklı kullandığı için aday olamadığını kaydeden Sadık Semih Kayhan, verilen kararlara saygı duyduğunu, aldığım siyasi terbiye gereği tercih edilen adayların kazanması için çalıştığını ve kırgın olmadığını vurguladı.

Çalışmaya başladığı 1983 tarihinden bu yana Yerel Yönetimlerde 35 yıl görev yapan, 30 yılında teknik birimlerden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan, birçok kent projesine katkı sunan alanında Türkiye’nin sayılı isimlerinden Sadık Semih Kayhan.

TÜRKİYE’DE TEKNİK BİRİMLERİN BAŞINDA 29 YILI AŞKIN YÖNETİCİLİK YAPAN YOK

İş yaşamında 35 yılın tamamlandığını, bu sürenin 30 yıla yakınında teknik yönetici olarak görev yaptığını kaydeden Sadık Semih Kayhan, Kasım ayın sonu itibariyle devlet memurluğunu sonlandırdığını kaydederek; “Benim bildiğim kadarıyla, Türkiye de teknik birimlerin başında 29 yılı aşkın bir süre yöneticilik yaparak İstanbul gibi bir mega kentte benim bildiğim bir kişi daha yok. Bu durum benim açımdan gurur verici bir olay. Özellikle İstanbul gibi; Kartal, Maltepe ve Ataşehir gibi büyük ilçelerde bu görevi yapmak oldukça önemli. Dediğim gibi her şeyin bir başlangıcı ve sonucu var. Kasım ayın sonu itibariyle devlet memurluğunu sonlandırmış oldu” dedi.

VURDUMDUYMAZ OLMAK BANA YAKIŞMAZ

1980 askeri yönetim dönemindeki açılışta siyasi tavır koyarak arkadaşları ile birlikte bir protesto eylemi gerçekleştirdiğini, daha sonraki dönemde ANAP biletini satmasını isteyenlere, SHP biletlerini satma koşulu öne sürebilecek kadar siyasi tavrını ortaya koyabilen kişiliğe sahip olan Sadık Semih Kayhan, tehditlere rağmen çizgisini koruduğunu kaydederek; “Siyasi olarak vurdumduymaz olup; sadece torun bakarak, evde veya kahve köşelerinde okey oynayarak vakit geçirmek bana yakışmaz. Aklım başımda olduğu sürece, ayaklarım beni bir yerlere taşıdığı sürece ülkenin sorunlarıyla, yaşadığım kentin sorunlarıyla ilgilenmeye ve bu konudaki düşüncelerimi de mümkün olduğu her ortamda söylemeye devam edeceğim” dedi.

KOLTUĞU SİYASİ OLARAK HİÇ KULLANMADIM

Bu güne kadar birçok sivil toplum örgütünde görevler aldığını, yavaş yavaş STK’lardaki görevlerini devrettiğini vurgulayan Sadık Semih Kayhan, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden de istifa ettiğinin altını çizerek, “Şu anda hiçbir sivil toplum örgütünde görevim yok. En son belediyedeki görevimi de bıraktım. Bundan sonra belki siyasete vakit ayırma şansı olabilir. Memuriyet döneminde aldığım bir terbiye var. Hangi işi yapıyorsanız o işi programına göre ve en iyisini yapmaya çalışacaksınız. Memuriyet hayatım boyunca siyasi arenada fazla gözükmedim. Buda memuriyetin getirdiği bir kuraldı. Oysa ben oturduğum koltuğu siyasi olarak çok kullanabilirdim. O yeteneğim de vardı. Fakat oturduğum koltuğu siyasi olarak hiç kullanmadım. Buda memuriyete ve insanlara olan saygımdan kaynaklanıyordu. Sosyal medyayı kullanırken bile kuruma veya kişilere zarar gelmesin diye kelimeleri cımbızla çekip yazıyorum. Bundan sonra biraz daha farklı alanlarda çalışacağız.” Şeklinde konuştu.

MALTEPE BELEDİYESİ’NDE BAŞLADIM 35 YIL BİTTİ.

35 yıllık çalışma yaşamını Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com okurları için değerlendiren Sadık Semih Kayhan, Yerel Yönetimlerde teknik yönetici olarak geçen çalışma yaşamını; “Yerel yönetimlerde göreve 01.12.1983 tarihinde başladım. Bu süreçten sonra hep teknik görevlerde çalıştım. Maltepe Belediyesi’nde teknik müdür yardımcılığı yaptım. O zaman şubelerde müdür yardımcılığı başkan yardımcılığı seviyesinde bir makamdı. Daha sonra, Maltepe Belediyesi’nin kuruluşunda teknik birimlerden sorumlu ilk kurucu başkan yardımcısı oldum. Kadıköy Belediyesi’nde yine teknik birimlerin yani imarın, kontrolün bağlı olduğu 16 yıl yöneticilik yaptım. Ataşehir Belediyesi kurulunca da yine kurucu başkan yardımcısı olarak burada da teknik başkan yardımcısı olarak göreve başladım. Bu görevlerde tam 35 yıl bitti.” Şeklinde özetledi.

PARTİMİZ GÖREV TEKLİF EDERSE BUNU DEĞERLENDİRİRİZ

Aralık ayı başından itibaren yeni hayat başladığını kaydeden Sadık Semih Kayhan, göreve devam etmiş olsa yaş haddinden 1 yıl kadar sonra emekli olmak durumunda olacağına işaret ederek; “Devam etsem de, 2020 yılının Nisan sonu itibariyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun belirlediği yaş haddinden dolayı emekli olmak zorunda kalırdım. 31 Mart Yerel seçimleri dolayısıyla dilekçemi verdim. Bu arada siyasi olarak her hangi bir talebim isteğim yok. Bir siyasi beklenti içerisinde değilim. Ancak atanacak arkadaşlarımızdan veya partimizden benden faydalanmak isteği talebi gelirse oturur düşünüp değerlendiririm. Yaşantımın hiçbir alanında kapıyı kapatmadım. Daha önceleri bütün görevleri ben talep ediyordum. Şimdi bunu tam tersi olarak seçilen arkadaşlarımız veya partimiz bize bir görev teklif ederse bunu da değerlendiririz” şeklinde konuştu.

BATTAL İLGEZDİ RİCADA BULUNUR, İHTİYAÇ DUYARSA HAYIR DEME ŞANSINIZ VAR MI?

Seçilir ve kendisine ihtiyaç duyup çalışmak isterse Battal İlgezdi ile çalışmayı seve seve kabul edeceğini söyleyen Sadık Semih Kayhan, Battal İlgezdi ile dostluğunun çok eskilere dayandığına işaret edeeK; “Battal İlgezdi, Belediye Başkanı adayı olarak atandığı gün beni aradı. O zaman Kadıköy Belediyesi’nde görevliydim. Benimle görüşmek istedi. Ataşehir’de seçimi alacağını düşündüğünü söyledi. -Seçimi alırsam benimle çalışır mısın?- dedi. Battal Başkanla bizim geçmişimiz 2009 seçimleriyle değil, hem hemşeri olarak, babalarımızın arkadaş olması dolayısıyla, çocukluğumuzdan bu yana tanışıklığımız var. O görüşmede kazanırsa kendisiyle çalışacağıma söz verdim. Ayrıca Battal İlgezdi 10 yıldır benim başkanlığımı yapıyor. Başkanlık yaptığı süre içerisinde bu güne kadar Sadık Bey veya başkan diye hitap etmedi. Bana hitap şekli hep ağabey oldu. Şimdi ilk beş yılı düşündüğümüzde belediyenin neredeyse çalışmaların yarısını bana duyduğu güvenden dolayı beraber yürüttük. Size soruyorum? Size karşı bu kadar saygılı davranan bir insan karşısında, bugün size herhangi bir ricada bulunduğu ve ihtiyaç duyduğu zaman ona hayır deme şansınız var mı? İnsan olarak ve dost olarak oturup düşündüğünüz zaman kırma şansın yok”  diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI ADAYLIĞI TALEBİ ALMADIM

Siyasi yönden size gelen bir işaret var mı? Sorusuna, “Belediye Başkanı anlamında da bir talep almadım” ifadeleri ile yanıt veren Sadık Semih Kayhan, Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com okurları için yaptığı açıklamalarda şu ayrıntılara yer verdi:
“Siyasi olarak birlikte çalışma işareti veren arkadaşlarımız var. Bunların içerisinde benimde çalışmak isteyeceklerim, çalışmak istemediğim adaylar olabilir. Öncelikle bana işaret veren arkadaşlarımın atanması gerekir. Şu anda benden beklentiler siyasi beklentilerdir memur olarak beklentileri yoktur. Belediye Başkanı anlamında da bir talep almadım. Böyle bir talepte yok.”

BATTAL İLGEZDİ’NİN ADAY OLDUĞU YERDE BENİM ADAY OLMAM MÜMKÜN DEĞİL

Geçen dönem Maltepe Belediye Başkan adayı olduğu zaman ahlak sorunu olduğunu iddia ettiği bazı insanların kendisinin Battal Başkana rakip olabileceği dedikodusunu yaydıklarını hatırlatan Sadık Semih Kayhan, Battal İlgezdi’nin aday olduğu yerde kendisinin aday olmayacağını vurgulayarak; “Ben, Genel Merkezde de başka konuştuğum her yerde de söylüyorum. Battal İlgezdi’nin aday olduğu bir yerde ahlaki olarak benim aday olmam mümkün değil. Bu benim ne aile terbiyeme nede siyasi yapıma uygun bir davranış biçimi olmaz. Geçenlerde biri bana -Ataşehir’e niye aday olmuyorsun? Battal Başkanın şu an sıkıntıları var- dedi. Aslında Battal Başkanın yasal olarak bir sıkıntısı yok. Yaratılmış bazı durumlar var. Beş sene öncede söyledim şimdi yine söylüyorum. Battal İlgezdi’nin isminin geçtiği hiçbir yerde benim aday olma şansım yok bu böyle biline. Bugün de dedikodu yaratmaya çalışanlar var. Görevden ayrılmamı bile kullananlar var. Tekrar söylüyorum. Ben bu dönem hiçbir yere aday olmam. Açık ve net söylüyorum. Eğer partim bana şu yerde sana ihtiyacımız var derse, gel şurada aday ol derse onu ret etme şansım yok. Ahlaki de olmaz.  Battal İlgezdi de bana bir görev teklif ederse başım gözüm üstüne” ifadeleriyle kendisine uyan tekliflere açık kapı bıraktığını dile getirmiş oldu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.