Hoşgeldiniz  

Kasım Ayında Ataşehir’de Kültür Sanat Programı

admin | 31 Ekim 2018 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Kültür & Sanat, Manşet, Üst Manşet A- A+

12 ay boyunca kültür ve sanatı sanat etkinliği düzenleyen Ataşehir Belediyesi Kasım ayı etkinliklerine  1 Kasım Perşembe günü “Adım Adım Cumhuriyet” Konseri ile başlıyor

Ataşehir Belediyesi 12 ay boyunca düzenlediği birçok etkinlikle yine kültür ve sanatı ayağınıza getirecek.

Kasım ayında da birbirinden renkli ve eğlenceli kültürel aktivitelerle dolu konserler, gösteriler, yetişkin ve çocuk tiyatroları, atölyeler, söyleşi, panel ve daha birçok etkinlik yapılacak.

Yeditepe Folklor Eğitim Merkezi tarafından “Adım Adım Cumhuriyet” Konseri 1 Kasım Perşembe günü saat 20.30’da Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşacak.

KASIM AYINDA ATAŞEHİR’DE KÜLTÜR SANAT PROGRAMI TIKLAYINIZ

Çanakkale Savaşı’ndan Cumhuriyet’in ilanına kadar olan sürecin anlatılacağı gösteri şeklindeki bu konserde; Çanakkale sahnesinde askerlerin vedası, Sarı Zeybek ve savaş mizanseni, ardından 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışı, Meclis’in açılması ve halkın coşkusu, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Cumhuriyet’in ilanı sahnelenecek.

10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında ise “Ataşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu”, Mustafa Kemal Atatürk’ün dinlemekten ve içinde bulunduğu musiki meclislerinde zaman zaman eşlik etmekten zevk aldığı şarkılardan oluşan bir repertuvarla özel bir konser düzenleyecek. Konser 10 Kasım Cumartesi günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde 19.00’da başlayacak.

25 Kasım Pazar günü MSKM’de saat 20.00’de başlayacak bir diğer konser de ise Türkiye’nin ilk flüt orkestrası olan Marmara Flüt Orkestrası tarafından Barok Dönem’den Caz’a kadar birçok farklı müzik türünden eserler seslendirilecek.

Etkinliklerin söyleşiler bölümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde, O’nu anmak ve anlayabilmek adına felsefe profesörü, gazeteci yazar Örsan K. Öymen 11 Kasım Pazar günü Neşet Ertaş Kültürevi’nde Ataşehirlilerle buluşacak.

Yazar Mine Söğüt ile edebiyattan kadınlık hâllerine kadar hayata dair her şeyin konuşulacağı keyifli söyleşi 18 Kasım Pazar günü saat 15.00’de Ferhatpaşa Gençlik Merkezi’nde yapılacak.

Daha önce “Bir İmzanın Peşinde” ve “Şiir Hikâyeleri” ile edebiyat koleksiyonculuğunu kitaplara dönüştüren Haluk Oral tarafından, Orhan Veli Kanık’ın ölüm yıl dönümü sebebiyle gerçekleştirecek söyleşi 25 Kasım Pazar günü saat 15.00’de Neşet Ertaş Kültürevi’nde başlayacak.

Kasım ayından itibaren MSKM Rıfat Ilgaz Kitaplığı’nda yeni bir etkinlik başlıyor. Her ay bir metin okuması ve ay sonunda da, o metni konuşmak üzere; akademisyen, eleştirmen ve yazarlar ağırlanacak. “MSKM’de Edebiyat Akşamları” kapsamında ilk olarak Müzisyen – Şair Tuna Kiremitçi ve Yazar Gülşah Elikbank 23 Kasım Cuma günü saat 19.30’da Ataşehirlileri unutulmaz bir edebiyat söyleşisine davet ediyor.

Şair Haydar Ergülen 8 hafta sürecek şiir atölyesinde; şiire, şiir yazma sürecine bir şairin gözünden bakmak ya da şair olmanın ne demek olduğunu bir şairle deneyimlemek isteyenleri Neşet Ertaş Kültürevi’ne bekliyor.

Kasım’da Yine Tiyatro Hep Tiyatro

6 Kasım Salı günü Tiyatro 3023 oyuncuları Altan Erkekli ve Veysel Diker tarafından sözün ve müziğin iç içe olduğu “Şifa Niyetine ”isimli oyun MSKM’de tiyatroseverlerle buluşacak.

Usta sanatçılar tarafından yazılan, sahneye koyulan, oynanan ve halen akıllardan çıkmayan “Devekuşu Kabare” oyunu bu kez de Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu oyuncuları tarafından 21 Kasım Çarşamba günü sahnelenecek.

Namütenahi Tiyatro Ekibi tarafından sahnelenecek “Öz” isimli oyunda ise 2004 yılında hayatını kaybeden Güldünya Tören’in hayat hikâyesi anlatılacak. Oyun 29 Kasım Perşembe günü MSKM’de seyircisiyle buluşacak.

Çocuklar için Tiyatro

Tiyatro Park tarafından sahnelenecek “Bir Park Hikâyesi” isimli oyun çocukların eğlenceli vakit geçirmeleri, ebeveynlerinin ise rahat bir nefes almak için gittikleri şirin bir parkta geçiyor. Oyun 4 Kasım Pazar günü çocukları MSKM’ye davet ediyor.

11 Kasım Pazar günü Tiyatro Minevra tarafından “Süper Dedektif – Gizli Görev” isimli oyun Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde çocuklarla buluşacak.

Tiyatro Yeni Çizgi’nin “Çoço, Çiçi ve Odrik” isimli oyunu 18 Kasım Pazar günü MSKM’de Ataşehirli çocukları bekliyor.

İstanbul Kumpanyası “Iz, Bız, Cız” oyunu CSEM’de 25 Kasım Pazar günü sahnelenecek.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.