Hoşgeldiniz  

KASDER: Farkında Olalım Hayatı Kolaylaştıralım!

admin | 06 Ekim 2019 | Eğitim, İstanbul, Manşet, Üst Manşet A- A+

Dünya DMD Farkındalık Günü”nde Üsküdar MTAL’de ”KASDER Dostu Okullar Projesi” doğrultusunda okullar ile Kas Hastalıklarına dair farkındalık çalışmaları hayata geçirildi.

Prof.Dr. Coşkun Özdemir öncülüğünde Türkiye Kas Hastalıkları Derneği tarafından Dünya DMD (Duchenne Muskuler Distrofi) Farkındalık Günü”nde Üsküdar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Gamze Ketenci ile “Farkında Olalım Hayatı Kolaylaştıralım” etkinliği gerçekleştirildi.

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği tarafından Üsküdar MTAL’de ”KASDER Dostu Okullar Projesi” kapsamında gerçekleştirilen etkinlik ile ilgili şu açıklamalara yer verildi.

“İnsanlar hayat koşuşturması içinde çevrelerini gözlemleyebilselerdi, bir çok sorun kendiliğinden çözüm bulurdu.

Sorunların çözümsüzlüğünün temelini yazık ki farkında olmadıklarımız, görmezden geldiklerimiz, ya da görmediklerimiz oluşturuyor. Bazı insanlar için bir çırpıda aştıkları minik bir basamak biz kas hastaları için ciddi engel teşkil edebiliyor.

Yazık ki yaşamın her alanında olduğu gibi eğitim almak isteyen Kas Hastaları okullarda da öncelikle altyapı ve ulaşım sorununa takıldıkları için yer alamıyorlar. Bundan dolayı ”KASDER Dostu Okullar Projesi” doğrultusunda okullar ile Kas Hastalıklarına dair farkındalık çalışmaları hedeflediğimiz çalışmalardı bu yıl…

Gamze Ketenci adında genç ve pırıl pırıl bir lise öğrencisi ile ilk adımı attık.

Gamze ”Dünya DMD (Duchenne Muskuler Distrofi) Farkındalık Günü”nde DMD hastaları için bir araya geldiğimiz bir etkinlikte buldu bizi.. Üsküdar’dan kalkıp etkinlik için yanına arkadaşlarını da alıp Beşiktaş’a gelmişti. Etkinlik sonunda daha detaylı bilgi almak için bizi buldu. Heyecan ile karşıladık sevgili Gamze’nin bu ilgisini.

Biz de kendisine okulunda bir organize yaparsa okula gelip bütün arkadaşlarına bilgi vermeyi teklif ettik.

Birkaç gün sonra okullarının Ulaştırma Hizmetleri Alan Şefi Dilem Dal aradı bizi ve “Farkında Olalım Hayatı Kolaylaştıralım”etkinliği ile ilgili Dilem hanım ile organize olduk.

Prof.Dr. Coşkun Özdemir hocamızı alıp Üsküdar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gittik.

3 Ekim 2019 Perşembe günü gerçekleştirilen etkinlikte Sevgili Gamze ve arkadaşlarına Kas Hastalığını ve fırsat tanınırsa Kas Hastalarının da farkları ile yaşam içinde var olabileceğini anlattık.

Sevgili Gamze’ye, Dilem Dal hanıma ve okul yönetimine böylesi bir organizeye yol açtıkları, bizleri okullarında ağırladıkları için teşekkür ederiz.

Kas Hastalarının da yaşam içinde yer alabilecekleri, sıkıntısız eğitim alabilecekleri bir gelecek dileği ile…”

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.