Hoşgeldiniz  

Kartal’da“Kent Ve Yerel Yönetimler” Çalıştayı

admin | 18 Aralık 2018 | Genel, İstanbul, Manşet A- A+

Kent Kültürü ve Demokrasi Derneği Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde kentleşme ve çevre sorunlarının ele alındığı “Kent ve Yerel Yönetimler” başlıklı bir çalıştay düzenliyor.

Kent Kültürü ve Demokrasi Derneği “Kent ve Yerel Yönetimler” başlıklı bir çalıştay düzenliyor.

22 Aralık 2018 Cumartesi günü 09.00-17.00 saatleri arasında Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde gerçekleşecek çalıştayın öne çıkan başlıkları kentleşme, kent kültürü, şeffaflık, liyakat, yönetişim, demokratik katılım ve çevre sorunları…

Çalıştayın amacı, yaşadığımız kente karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek olarak ifade ediliyor.

Öğleden önce ve öğleden sonra ikişer olmak üzere dört oturumun yer alacağı çalıştayda, eski  Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın da “Sosyal Belediyecilik ve Ankara Modeli” başlıklı bir tebliğ sunacak.

Kent Kültürü ve Demokrasi Derneği Başkanı Metin Ağırman’ın açılış konuşmasıyla başlayacak çalıştayın “Yerel Yönetim ve Paydaşlığı” başlıklı ilk oturumunu 21. Dönem Milletvekili Ayşe Gürocak yönetecek. Konuşmacılar ise Doç. Deniz Tansi, Prof. Emin Kuru ve Seval Özkan.

“Yerel Yönetimlerde Karar Verme Süreçlerinde Demokratikleşme” başlıklı ikinci oturumu Doç. Deniz Tansi yönetecek. Murat Gezici’nin yöneteceği “Yerel Yönetim Modelleri” başlıklı üçüncü bölümün konuşmacıları Murat Karayalçın, Yeşim Ağırman ve Deniz Karacan. Eğitimci –Yazar Osman Ünal’ın başkanlığını yapacağı son oturumun konu  başlığı “Büyüyen Kentlerde Sürdürülebilir Enerji Kaynakları, Güvenlik ve İstihdam”… Konuşmacılar ise Prof. Mikdat Kadıoğlu, Leyla Tavşanoğlu, Doç. Ali Kılıç, Ayşe Gürocak.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.