Hoşgeldiniz  

‘Kardeş Kültürleri’ Necmettin Erbakan’da Ferhatpaşalılarla Buluştu

admin | 13 Eylül 2013 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, İstanbul, Kültür & Sanat, Manşet, Özel Haber, Resim Galerisi A- A+

Battal_ ferhatpasaAtaşehir Belediyesi’nin düzenlediği 4. Kardeş Kültürleri Festivali Ferhatpaşa’da Yudum, Nuray Hafiftaş ve Latif Doğan’ın seslendirdiği türkülerle Anadolu turuna çıktı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Anadolu’nun izlerini, renklerini taşıyan üç önemli sançtı Yudum, Nuray Hafiftaş ve Latif Doğan’ın sahne aldığı 4. Ataşehir Kardeş Kültürleri Festivali, Ataşehir’in önemli meydanlarından biri olmaya aday, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı’nda gerçekleşti.

10 binle ifade edilebilecek katılım ile gerçekleşen 4. Ataşehir Kardeş Kültürleri Festivali’nin dördüncü gecesinde Ferhatpaşa’daki Necmettin Erbakan Parkı’nda muhteşem bir gece yaşadılar.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, eşi Gamze Akuş İlgezdi kızları Turnam’ın Coşkulu Ferhatpaşalılarla birlikte izlediği konsere; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Der, Hüseyin Hışman, Kızılay Ataşehir Başkanı rahman Baki, Belediye birim müdürleri, Mahalle muhtarları ve çok sayıda Ferhatpaşa sakini ile müzik sevenler katıldı.

4, Ataşehir Kardeş Kültürlerin festivali, Ferhatpaşa programında sahne alan sanatçılara festivale katkılarından dolayı, Ataşehirliler Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından plaket ve çiçek verildi.

Ataşehir Belediyesi Sosyal Medya Ekibi tarafından konserle ilgili fotoğrafı paylaşanlara tişört ve sanatçılarla tanışma ödlü kampanyaya devam edilirken, Halkla İlişkiler Koordinatörü Zeynep Çetinkaya; kampanyalarının beklediklerinin üzerinde ilgi gördüğünü, sosyal medya aracılığı ile binlerce mesaj aldıklarını söyledi.

Ferhatpaşalılar adına yazılan; yapılan park ve adının Necmettin Erbakan olarak belirlendiği için teşekkür edildiği bir mektup, Sunucu Yavuz Seçkin tarafından okundu. Yavuz Seçkin, yaptığı taklit ve esprileri ile program renk kattı.

Ataşehir Belediye başkanı Battal İlgezdi konser arasında plaket verirken yaptığı konuşmada; hakkında aday olmayacağı söylentileri dolaştığını belirterek bu iddiaların doğru olmadığını ve kendisinin belediye Başkanlığına aday olduğunu söyledi.

Yaptıkları hizmetler için Başkan Battal İlgezdi ve ekibine teşekkür eden Ferhatpaşa Muhtarı Hüseyin Uzun; Ferhatpaşalıların yapılanları, verilen hizmeti gördüğünü; seçimlerde kararlarını ona göre vereceklerini söyledi.

Devlet adamı olarak takdir ettikleri Prof. Dr. Necmettin Erbaka’ın adını verdikleri parkta konser düzenlediklerini, seçimlerde Ferhatpaşa’dan dokuzyüz oy aldığını hatırlatan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, halkın sayesinde başkan olduğunu, oy veren vermeyen herkesin başkanı olduğun ifade ederek; siyasi düşüncesine bakmadan insana önem verdiğini söyledi.

Herkese aynı mesafede yaklaştığının altını çizen Başkan İlgezdi, Alevi, Sunni olduğuna bakmadığını; herkese insan olarak baktığını söyledi.

Battal İlgezdi; Ferhatpaşa İçin Bir Tek Şey Yapamadım.”İmar”

Başkan olduktan sonra yaptıklarının ortada olduğunu, Ferhatpaşa ile ilgili bir tek şey yapamadığını söyleyen Başkan Battal İlgezdi; “İmarınızı çıkartamıyorum. İmar konusunda hiçbir yetkim yok.

Belediye başkanı olduktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a gittim. ‘Ferhatpaşa’nın imar planları ile ilgili ne yapabiliriz?’dedim. Aynen şunu söyledi;’Ben oraya imar vermeyeceğim. Orası su toplama havzası.’E be kardeşim Sarıgazi su toplama havzası değil mi? Maltepe su toplama havzası değil mi? Buradaki insanların günahı ne? Ferhatpaşa’daki insanların günahı ne? Niye vermiyorsun imarını Ferhatpaşa’nın? Yazık değil mi buradaki insanlara? Mülkiyet üzerine, imar üzerine siyaset yapılmaz. Ama bu gün bunları burada söylemek zorundayım. Bu parkın yeri vatandaşların. Bedeli ne ise öderim. Günde binlerce çocuk bu parktan faydalanıyor. Sadece oy alıp sömürmek değil hizmet etmek gerekiyor.”şeklinde konuştuktan sonra; “Ataşehir’in merkezinde yaşayan çocukla burada yaşayan çocuk arasında ne fark var?”diye sordu.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.