Hoşgeldiniz  

Kardeş Kent ‘Ataşehir Monheım Tasarım Okulu’ Açıldı

admin | 22 Eylül 2018 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Eğitim, Gündem, Manşet, Üst Manşet A- A+

Kardeş kent olan Ataşehir ve Almanya’dan Monheim belediyeleri işbirliğiyle “Ataşehir Monheim Tasarım Okulu” Kaymakam ve Belediye başkanlarının katıldığı törenle açıldı.

Dostluklarını yeni bir projeyle bir kez daha pekiştiren Ataşehir ve Monheim Belediyeleri, Ataşehir’de ortaklaşa hazırladıkları tasarım okulunu hizmete açtılar.   

Tasarım okulunun açılış kurdeleleri Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Monheim Belediye Başkanı Daniel Zimmermann, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican tarafından kesildi. Açılış töreni öğrencilerle birlikte Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve Monheim Belediyesi Sanat Müdürü Katharina Braun’nun katımıyla gerçekleştirildi.

Recep Kenan paylaştı: 21 Eylül 2018 Cuma

Açılış konuşmasını yapan Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, “2015 yılının mart ayında başlayan kardeşlik projemizle hem Ataşehir’de hem Monheim’da gurur verici işbirliği örnekleri sergiledik. Beraber düzenlenen konserlerden spor faaliyetlerine kadar geniş bir yelpazede gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle kültürel zenginliğimizin gelişmesini ön planda tuttuk. Bu tasarım okulunda örgün ve profesyonel eğitim öncesinde sağlanacak imkanlarla çocuklarımızın ufku açılacak, uzun dönemde planladığımız üzere, karşılıklı ziyaretler ve staj programlarıyla vizyonlarını geliştirmede önemli bir katkı sağlayacak” dedi.

Monheim Belediye Başkanı Daniel Zimmermann ise “İki belediye olarak geçmişte başlattığımız dostluk projesiyle birçok ortak çalışma gerçekleştirdik. Kardeş belediyeciliğin kaynağı kültürden ve sanattan geçer, biz de dostluğumuzu geliştirmemiz için kültür ve sanat ağırlıklı çalışıyoruz. Çocuklarımızın birbirlerini daha yakından tanıyabilmeleri için projeler gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, iki belediyeye eğitim alanındaki bu çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Çocukların kendilerini geliştirebilmeleri için çok güzel bir ortam olduğunu ifade eden Karamehmetoğlu emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından tasarım okulu için imzalar atıldı ve karşılıklı hediyeler sunuldu. Daha sonra sınıfları gezen misafirler, Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan’dan bilgi aldılar.

Recep Kenan paylaştı: 21 Eylül 2018 Cuma

Ataşehir – Monheim Tasarım Okulu’nda günümüz teknolojisi geleneksel dokularla harmanlanarak 7-12 yaş aralığında çocuklara çağdaş bir eğitim imkânı sunulacak.

Küçükbakkalköy Mahallesi’nde bulunan Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültürevi’nin bir katında yer alacak Ataşehir Monheim Tasarım Okulu’ndan yararlanacak olan öğrenciler; 2 boyutlu animasyon, 3 boyutlu animasyon, stop motion, moda tasarımı ve moda üretimi olarak toplan 5 alanda eğitim alacaklar.

5 yıl sürecek olan projede, Monheim Belediyesi ile Ataşehir Belediyesi ortak çalışmalarla ve fikir alışverişlerinde bulunarak her yıl sanat ve tasarım atölyelerinde öğretmen ve öğrenci değişimi yaparak faaliyetlerinin daha kaliteli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayacak.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.