Hoşgeldiniz  

Kaptan Mustafa Can: ‘14 Dönüm Arazi, Doğa Bize Ne Verse O…’

admin | 20 Kasım 2019 | Ekonomi, Genel, İstanbul, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Bisiklet ve at binebilme, organik ürünlerle kahvaltı imkanı olan Castle Nolana Butik Otel, İstanbul ve çevre illerin gürültüsü ve telaşından uzaklaşmak isteyenlere ideal bir seçenek sunuyor.

Castle Nolana, doğal ortamda yetişen organik sebzelerle ve kümesinden alabileceğiniz gezen tavuk yumurtalarıyla organik bir kahvaltının yapılabileceği butik otel. Ağva’ya birkaç kilometre uzaklıkta, Şile çevre yolu ile 1.5 saatte ulaşılabilen Castle Nolana Butik Otel İstanbul’dan uzaklaşmak isteyenler için önemli bir seçenek.

İSTANBUL’UN TELAŞINDAN UZAKLAŞMAK İSTEYENLERE İDEAL SEÇENEK

2 katlı müstakil yapı olan Yeşil Köşk, 17 oda ile 50 kişi kapasi,teli, açık yüzme havuzlu bahçeli müşteri memnuniyetini önde tutan güler yüzlü çalışanlarıyla doğa ve hayvan dostu ortamıyla kendinizi evinizde hissettiren bir işletme olan Castle Nolana temiz odaları ve doğayla iç içe ortamıyla hafta sonu İstanbul ve çevre illerin gürültüsü ve telaşından uzaklaşmak isteyenlere dinlenmek için ideal bir seçenek sunuyor.

BİSİKLET İLE AĞVA TURU YAPABİLME İMKANI

İstanbul’dan uzaklaşmak için tercih edilecek otelde at binebilme ve bisiklet ile Ağva turu yapabilme imkanı sunuluyor. At binme deneyimi olmayan konukları, deneyimli eğitmenler eşliğinde kısa binicilik eğitimi sonrasında at binme imkanına kavuşuyor.

ADINI BAHÇESİNDE BULUNAN MOR ÇİÇEKTEN ALIYOR

İşletmeciliğini yapan ve sahibi olan Kaptan Mustafa Can tarafından eşi ressam Ayşen Can’ın da katkıları ile konsepti tasarlanan; lüks, konforlu ve geniş odaları ile doğanın içinde, bahçe ve çiftlik hayvanlarının da olduğu doğayla baş başa konaklama ve tatil imkanı sunan butik otel, Castle Nolana adını bahçesinde bulunan “Nolana Paradoxa” adlı mor çiçekten alıyor.

BAHÇESİNDEN SEBZE, KÜMESİNDEN YUMURTA İLE KAHVALTI

İsteğe göre bahçesinden toplayabileceğiniz doğal ortamda yetişen organik sebzelerle ve kümesinden alabileceğiniz gezen tavuk yumurtalarıyla organik bir kahvaltının yapılabileceği Castle Nolana Butik Otel, kuş cıvıltılarıyla uyanıp güne zinde ve enerjik başlayabileceğiniz, doğal ürünlerle köy kahvaltısı deneyimi yaşayabileceğiniz, bisiklet ve at binme, doğa gezisi gibi çeşitli aktivitelerle gününüzü renklendirebileceğiniz butik tatil için ideal seçenekler sunuyor.

AİLECEK İSTANBUL’UN STRESİNDEN UZAK BİR TATİL

Araba ile hafta sonu ailecek İstanbul’un stresinden uzak bir tatil geçirmek isterseniz, göz ardı edilmeyecek seçenek. Castle Nolana Butik Otel’e arabası olmayanların da ulaşımı mümkün. Otobüs ile Riva’ya geliniyor. Riva’dan taksi ile kısa bir yolculukla otele ulaşılıyor. Riva’ya gelenler işletme ile iletişime geçerse işletme tarafından otele transferleri de sağlanıyor.

14 DÖNÜMLÜK ARAZİ ÜZERİNDE DOĞA BİZE NE VERSE O…

10 yıl başarılı kaptanlık görevini tamamladıktan sonra Liman Müdürlüğü görevinden emekli olan ve kendisine ait firmaların yönetim kurulu başkanlığı yanı sıra İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürüten Kapta Mustafa Can, 14 dönümlük çiftlik arazisi üzerine kurulan Castle Nolana Butik Otel konsepti ile ilgili: “14 dönümlük bir çiftlik arazisi üzerinde doğa bize ne verse onu yiyoruz.  Seralarımızda bir gram ilaç kullanmıyoruz. Biber, patlıcan ve domatesi organik olarak tüketiyoruz ve konuklarımıza da seramızdan yetiştirdiğimiz sebzelerimizden yemekler ikram ediyoruz. Solucan gübresini kullanarak daha fazla organik bir verim elde ediyoruz.  İneklere herhangi bir aşı uygulamamız yok yalnız koyunları parazitlerden korumak için ilaç veriyoruz.  Onun içinde doğada bir ilaç arıyoruz. Kekik yağını bu anlamda kullanmak istiyoruz faydalı olacağına inanıyorum.” Dedi.

DENİZ SEVİYESİNDEN 50 METRE YÜKSEKLİKTE NEM AZ…

İşletme için bölgeyi seçmesindeki faktörleri açıklayan Mustafa Can, “Balık tutacaksan 100 metre ileride… Derenin sivrisineği yok. Benim için en büyük artısı bu. Birde deniz seviyesinden 50 metre yükseklikte. O yükseklik bile nemin azalmasını çok fark ettiriyor. Yazın etraftaki ormanın serinliği burayı bile etkiliyor. Bu özellikleri taşıyan bir bölge burası… Daha ne olsun…” diyor.

KONAKLAMAYA GELENLERİ MÜŞTERİ DEĞİL MİSAFİR

Konaklamaya gelenleri müşteri olarak değil misafir kabul ettiğini kaydeden işletme sahibi Mustafa Can, “Her hafta sonu yemekleri kendi ellerimle pişirdiğim yemeklerin olduğu sofralarımızı birlikte paylaşıyoruz. Dünyada tek portakallı pekin ördeğini güveçte yapan benim.” İddiasında…

DOĞANIN KONFORUNU DOSTLARI VE TÜM KONUKLARI İLE PAYLAŞMAK İSTİYOR

Hafta sonları iki gün geldiği Costle Nolana’da tüm yorgunluğunu attığını, doğanın bu konforunu dostları ve tüm konukları ile paylaşmak istediğinin altını çiziyor.

Costle Nolana Butik Otel Adres:

Geredeli Köyü Kartepe Sokak No:1 Ağva, İstanbul, Türkiye, 34990 Şile/İstanbul

TEL: 0538 052 63 93

E-posta: info@castlenolana.com

 

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.