Hoşgeldiniz  

‘Kanal İstanbul Konusu Bu Şahsın Konusu Değil!’

admin | 18 Ocak 2020 | Emlak, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

Kanal İstanbul’un şahsi bir konu olmadığına vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kanal İstanbul konusu bu şahsın konusu değil. Kanal İstanbul konusu bizim konumuz.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kanal İstanbul ile ilgili adımların süratle atılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul’da kararlı olduklarına vurgulayarak; “Kanal İstanbul konusu bu şahsın konusu değil. Kanal İstanbul konusu bizim konumuz. Benim ta belediye başkanlığımdan bu yana adımını attığım bir konu. Başbakanlığım dönemimde de süratlendirdiğim bir süreçtir.” Dedi.

CHP’LİLER BURALARDA YER KAPATIYOR!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında, “Bunların ifade ettiği gibi yalanlarla dolu, yani örneğin işte yurt dışından Şeyha Moza’nın burada şu kadar yeri var, şu var, bu var filan. Hâlbuki hanımefendinin burada böyle bir yeri söz konusu değil, yok, yalan. Ama bakın şimdi son günlerde bir şey ortaya çıktı: CHP’liler buralarda yer kapatıyor filan diye. Bu da benim derdim değil. Niye? Parası olan gider nereden ne alacaksa, satıcısı bellidir, alıcısı bellidir, alırsa alır, çok da beni ilgilendirmiyor. Bugün dünyada İspanya’da, Miami’de şurada, burada bu kadar gidip yer alanlar var. Kimse niye buradan böyle bir yer aldın diyor mu? Bizde de şimdi ülkemizde biz yasal düzenlemeler yaptık, bu yasal düzenlemeler neticesinde yabancılara da biz bu arazilerimizin satışlarını açtık, yerli olanlar da zaten alabiliyor.” İfadelerine yer verdi.

KANAL İSTANBUL GÜZERGÂHINDA SATIŞ İMKÂNI TANIMIŞ DEĞİLİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul güzergâhındaki arsa hareketleri ile ilgili,  “Ama ben bununla ilgili olarak da Kanal İstanbul güzergâhında böyle bir satışların yapılmasına yönelik bir imkânı da tanımış değiliz. Çünkü burada şu anda biliyorsunuz tarlalar olduğu gibi, arazisi, arsası vesaire birçok şeyler var.” Açıklamasını Yaptı.

“KANAL, İSTANBUL’A FARKLI BİR GÜZELLİK GETİRECEK”

“Bizim derdimiz başka” diye açıklamasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim derdimiz şu anda Kanal İstanbul’la dünyaya biz bir sinyal veriyoruz, bir mesaj veriyoruz. Ve nasıl bir Süveyş varsa, nasıl bir Panama varsa, buna benzer birçok doğal kanallar olduğu gibi sanal kanallar varsa, biz de şimdi sürekli olarak çevremizi tehdit eden, İstanbul’umuzu tehdit eden, Boğazımızı tehdit eden bu geçişe karşı bir de biz şimdi kendimiz bir kanal yapıyoruz. Ve bu Kanal, İstanbul’a farklı bir güzellik getirecek. Yani İstanbul’umuzun içinde iki yakasıyla gayet güzel bir planlama ve projelendirmeyle, inşallah bambaşka bir güzelliğe sahip İstanbul’umuz zenginlik kazanacak” diye ekledi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.