Hoşgeldiniz  

Kadınların Sağlık Tarama Tırı ‘Pembe Prenses’ Örnek’te

admin | 11 Nisan 2018 | Ataşehir, Manşet, Sağlık, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü, Ulusal Kanser Tarama Programı kapsamında Örnek Mahallesi Aile Sağlık Merkezi Bahçesinde kadınlara yönelik Kanser Tarama çalışması yürütüyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Örnek Mahallesi Aile Sağlık Merkezi Bahçesinde Mobil Kanser tarama Tırı başlatılan Kanser Tarama çalışmaları başlatıldı. Unutulmamalıdır ki; kanserde erken teşhis hayat kurtarır, zamanında uygulanacak tedavi ile yaşam kalitesi artar.

Ataşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Daire Başkanlığı Ulusal Kanser Tarama Programı kapsamında çalışmaların yürütüldüğü “Pembe Prenses” Mobil Kanser tarama Tırı Örnek Mahallesi’nde Ataşehirli kadınlara tarama hizmeti vermeye başladı.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ KANSER TARAMA PROGRAMI

Recep Kenan paylaştı: 10 Nisan 2018 Salı

Ataşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Ulusal Kanser Tarama Programı kapsamında başlatılan çalışma Örnek Mahallesi Aile Sağlık Merkezi Bahçesinde 30 gün süreyle Kanser Tarama hizmet verecek olan “Pembe Prenses” adlı “Sağlık Tır”ı Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’nun katıldığı, Ataşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr.Arife Midyat’ın ev sahipliğinde düzenlenen törenle başladı.

9 NİSAN – 9 MAYIS 2018 ARASINDA KADINLARA SAĞLIK TARAMASI

9 Nisan – 9 Mayıs 2018 tarihleri arasında, Ataşehir Örnek Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi bahçesinde hizmet verecek olan “Pembe Prenses” isimli “Mobil Kanser Tarama Tırı”nda 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri ve 30-69 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri taraması alanında uzman sağlık personellerince ücretsiz olarak yapılacak, sonuçlar tarama yapılan kadınlarımızın Aile Hekimleri ile paylaşılacak, isteyen kadınlarımız tarafından “kanser.gov.tr” internet adresinden sonuçlar temin edilebilecektir. Tarama sonrası sonuçları pozitif çıkan hastaları ise ileri tetkik ve tedavi için Sağlık Bakanlığı hastanelerine yönlendirilecek.

Örnek Mahallesi Aile Sağlık Merkezi’nde Sağlık Bakanlığı ve İlçe sağlık Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen “Mobil Tarama Tır”ı, “Pembe Prenses”in tarama çalışmalarının başlatıldığı törene ev sahibi Ataşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr.Arife Midyat ile birlikte; Ataşehir Kaymakamı Zafer karamehmetoğlu, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ve Ataşehir Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Selma Özkaya’nın aralarında olduğu daire amirleri,  mahalle muhtarları ve sağlık ekibi katıldı.

AMAÇ, ERKEN TEŞHİS EDİP HAYAT KURTARMAK

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Daire Başkanlığı Ulusal Kanser Tarama Programı kapsamında ülke genelinde yaygın bir şekilde hizmet veren “Mobil Kanser Tarama Tırı”nın 30 gün süre ile ilçemizdeki kadınlarımız hizmet vereceğini kaydeden Ataşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr.Arife Midyat, ulusal kanser tarama programının amacının, hastalığı erken teşhis ederek, hayat kurtarmak olduğunu ifade etti.

HERKES ERKEN TEŞHİSİN HAYAT KURTARDIĞINI BİLİYOR

Önemli bir sağlık program ilçemizde uygulanıyor olmasından memnuniyetini dile getiren Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, daha önce uygulanan bu kapsamdaki programların çok ilgi gördüğünün altını çizerek, “Artık herkes erken teşhisin hayat kurtardığını biliyor.  Millet olarak sağlığımızla ilgili biraz ihmalkar davranıyoruz. Hasta olmadan araştırma yaptırmıyoruz. İş işten geçtikten sonra da bir işe yaramıyor. Erken teşhis amacıyla ilçemizde faaliyet gösterecek olan bu “Sağlık Tırı”nın faaliyetlerine en yüksek derecede katılımın sağlanacağını umuyorum. Bu faaliyeti ilçemizde başlatan başta İlçe Sağlık Müdürümüzü ve ekibini tebrik ediyorum.  Vatandaşların ulaşabildiği, görebilecekleri tüm yerlere afişlerin asılması katılımı önemli ölçüde sağlayacaktır” dedi.

ERKEN TEŞHİS VE TEDAVİYLE KANSERDEN ÖLÜMÜ ENGELLEMEK, YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK

Son yıllarda Sağlık Bakanlığımız Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Daire Başkanlığı Ulusal Kanser Tarama Programı dahilinde ülkemizde tarama programlarına ağırlık verilmektedir.

Kanser tüm dünyada giderek artış gösteren ciddi bir sağlık problemi haline gelmiştir. Her yıl yaklaşık 12 milyon insan kansere yakalanmakta ve bu kişilerin 8,1 milyonu kanserden hayatını kaybetmektedir. Tarama programlarında amaç, erken teşhis ve tedaviyle bu kanserlere bağlı ölümleri engellemek, beraberinde tanı almış olan hastalarda yaşam kalitesinin arttırılmasını sağlamaktır.

KANSER TANI VE TEŞHİSİNDE KULLANILAN MAMOGRAFİ CİHAZI

ASM, KETEM VE AÇSAP’LARDA KANSER TARAMALARI YAPILIYOR

Program kapsamında Aile Sağlığı Merkezleri başta olmak üzere, KETEM’ lerde (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) ve AÇSAP’ larda (Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması ) rahim ağzı kanseri, meme kanseri ve kolorektal kanser taramaları yapılmaktadır.

ATAŞEHİR’DE TARAMA 2014’TE BAŞLADI, 30 BİNE YAKIN KADINA KANSER TARAMASI YAPILDI

Ataşehir İlçesinde 2014 yılı itibariyle rahim ağzı kanseri taramaları başlamış, bugüne kadar da 20482 kadına rahim ağzı kanser taraması yapılmıştır. Yine bugüne kadar, Mobil Kanser Tarama Tırı ile 3560 kadına meme kanseri taraması yapılmış, Aile Sağlığı Merkezlerinde ise ortalama 6000 kişiye kolorektal kanser taraması yapılarak, sonuçları pozitif çıkan hastalarımız Bakanlığımız bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Araştırma Hastanelerine sevk edilerek tedavi süreçleri başlatılmıştır.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.