Hoşgeldiniz  

Kadınlardan Toplu Meclis Üyeliği Aday Adaylığı Başvurusu

admin | 20 Ekim 2018 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Gündem, Manşet, Siyaset A- A+

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığına gelen Ataşehirli 4 kadın, İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’a CHP’den Ataşehir Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylığı başvuru dilekçelerini verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Aralarında  önceki dönem CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Nihan Baykal Erol’un da bulunduğu 5 kadın, 3 kadın üyeli Ataşehir Belediye Meclisi’ndeki cinsiyet eşitsizliğini olumlu yönde değiştirmek ve konu ile ilgili farkındalık yaratmak amacı ile topu olarak aday adaylığı başvurusu yaptı.

Ataşehirli kadınlar Nihan Baykal Erol, Gülden Jones , Nurcan Gür ve Kezban Kasarcı CHP’den Ataşehir Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylığını toplu olarak CHP Ataşehir İlçe Başkanlığına yaptı. Ataşehirli 4 kadın dilekçelerini ayrı ayrı CHP Ataşehir  İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’a verdi.

Aday adaylık başvurusu sırasında Ataşehirli 4 kadın aday adayı adına konuşan CHP önceki dönem Ataşehir İlçe Kadın kolları Başkanı Nihan Baykal Erol, kadınların Mecliste daha çok sayıyla temsiliyetini hedeflediklerini kayderek; “Bizler, güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak; kadını ve erkeği ile tüm toplum kesimlerini güçlendirmek haklı taleplerini bir an önce gerçekleştirmek zorundayız.  Bu amaçla Ataşehir Belediye meclis Üyesi aday adaylığına baş vuruyoruz. Çünkü kadınlarımızın Ataşehir Belediye Meclisi çatısı altında toplamda sadece 3 kadın üye ile değil, daha çok kadınla temsiliyet kazanması ve bu çatı altında tüm toplumu kucaklayarak hizmet edilmesi gerekliliğinin bilincinde olarak, kadın zerafeti ile şekillendirerek daha aydınlık bir geleceğe, ve güçlü bir Ataşehir’e ulaştırmayı hedefliyoruz. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadınları olarak büyük bir aileyiz” şeklinde konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.