Hoşgeldiniz  

Kadına Yönelik Şiddet, Sistematik Katle Dönüşüyor

admin | 08 Mart 2018 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Ataşehir CHP, Manşet, Siyaset A- A+

Grubu adına Emekçi Kadınlar Günü mesajını ileten CHP’li Meclis Üyesi Ezgi Kalender, muhafazakar politikaların kadına yönelik şiddeti, sistematik katle dönüştürdüğünü söyledi.

Recepkenan/itvhaber.com

Gündem dışı söz alarak Meclis genel Kurulunda grubu adına 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajını ileten CHP’li Kadın Belediye Meclis Üyesi Ezgi Kalender, eşit işe eşit ücret, sendikalaşma ve oy hakkı mücadelesi ABD’li tekstil işçisi kadınların çıkan yangında can verdikleri acı, direniş ve mücadele dolu bir günün yıl dönümü olduğunu kaydetti.

TEKSTİL İŞÇİSİ KADINLARIN MÜCADELESİNİN YIL DÖNÜMÜ

8 Mart’ın New York’lu 41 dokuma işçisinin hakları için mücadele ederken yangında can verdiği gün olduğunu hatırlatan Ataşehir Belediye Meclisi CHP’li kadın Üyesi Ezgi Kalender,  meclis grubu adına yaptığı konuşmada, “8 Mart Bu gün Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak andığımız 8 Mart. Bu gün New York’lu 41 dokuma işçisinin 8 Mart 1857’de 18 Saate varan çalışma süresine ve ağır çalışma koşullarına baş kaldırdığı gün.  Bu gün 8 Mart 1857’de tekstil işçisi kadınlarının eşit işe eşit ücret, sendikalaşma ve oy hakkı almak için grev yaptıkları, ancak; polisin işçilere saldırdığı, fabrikaya kilitlendiği ve çıkan yangından kaçamayarak can verdikleri acı, direniş ve mücadele dolu bir günün yıl dönümü” dedi.

CHP'li Kadın Meclis Üyesi Ezgi Kalender, Dünya Emekçi Kadınlar Günü Gündemli Meclis konuşması.

Recep Kenan paylaştı: 7 Mart 2018 Çarşamba

KADINLARIN YAŞAMA HAKKINI KULLANAMADIĞI GÜNÜMÜZDE MÜCADELE SİMGESİ

Ezgi Kalender, “Bu gün Emekçi Kadınlar Günü. Ama aslında kadınların hala en yakınları tarafından öldürüldüğü, koz çocuklarının okula gidemediği, çocuk gelin ve çocuk annelerin bulunduğu, İnsan Hakları Bildirgesinin ilk maddesinin yaşama hakkını bile kullanamadığı günümüzde, artık mücadele günün de simgesi” diye konuştu.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET, SİSTEMATİK KATLE DÖNÜŞÜYOR

Ataşehir Belediye Meclisi CHP’li kadın Üyesi Ezgi Kalender, konuşmasını, “Ülkemizde ve dünyadaki iktidarlar Kadınlar Gününü tüketime özendirme günü olarak şekillendirmeye, çiçek böcek günü kutlamaları haline getirmeye çalışırken aynı politikanın devamı olan muhafazakar politikalarla; kadına yönelik şiddet, her geçen gün daha da görünür oluyor. Aslında, yıllardır uygulanan ve kadını eve hapsetmeye yönelik, ifadesini; “kadının erkekle eşit olamayacağı”, “kadınlar çalıştığı için erkeklerin işsiz kaldığı”, “kahkaha atan kadınların iffetsizliği”, “hamile kadınların sokağa çıkmaları”, “tecavüz eden kürtaj yaptırandan daha masumdur”, “kızlar okuyunca erkekler evlenecek kız bulamıyor” cümlelerinde bulan muhafazakar politikalar; kadına yönelik şiddeti, kadınların sistematik katline dönüştürmeye devam ediyor” ifadeleri ile sürdürdü.

KADINLARA, HAKLARI OLAN EŞİT KOŞULLAR SAĞLANAMADI

Ataşehir Belediye Meclisi CHP Üyesi Ezgi Kalender, konuşmasını; “Bu gün, tüm mücadelelere rağmen; toplumda, aile ve çalışma hayatında, kadınlara hakları olan eşit koşulları sağlanamadığı bir gerçektir. Bizim; özgür, eşit, mutlu, barış içerisinde kardeşçe ve insanca yaşamak hakkımızdır. Her zaman, her yerde işkenceye, sömürüye, baskıya ve şiddete, taciz ve tecavüzlere hayır demeye, hak ettiğimiz için mücadele ediyoruz, edeceğiz. Çağdaşlık ve demokrasi vazgeçilmezimizdir.  Tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Yaşasın 8 Mart. Yaşasın Dünya Emekçi Kadınlar Günü” şeklinde tamamladı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.