Hoşgeldiniz  

Japon lastik üreticisi Çankırı’ya fabrika kuracak

admin | 21 Eylül 2012 | Çankırı, Ekonomi, Genel, Gündem, Manşet A- A+

Japon lastik üreticisi ve kauçuk şirketi Sumitomo Rubber Industries Başkan ve CEO’su Ikuji Ikeda ile Abdülkadir Özcan AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan arasında yaklaşık 500 milyon dolar değerinde üretim tesisinin Çankırı’ya kurulması için protokol imzalandı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı İlker Aycı tanıklığında imzalanan protokol sonrası konuşan Abdülkadir Özcan AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan, 516 milyon dolar bir yatırımla faaliyete girecek olan fabrikada 2 bin kişinin istihdam edilmesinin öngörüldüğünü belirterek, “Fabrikanın en geç iki yıl içinde üretime geçmesini planlıyoruz” dedi.

Japon Sumitomo Rubber Industries Başkan ve CEO’su Ikuji Ikeda ise, Çankırı’ya kurulacak tesisin 2015 yılı Haziran ayında üretime başlamasının planlandığını belirterek, 2 yıl içinde günlük 30 bin lastiğe, 2017 yılına kadar da 10 milyon adet üretimin hedeflendiğini söyledi.

Ikeda, yakın bir gelecekte Toyota ve Honda gibi firmalara da ürün teslimi gerçekleştirme düşüncesinde olduklarını da söyledi.

Hürriyet

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.