Hoşgeldiniz  

İZMİR’İN KURTULUŞUNUN 95. YILI KUTLANIYOR

admin | 08 Eylül 2017 | Ataşehir, Manşet, Türkiye A- A+

9 Eylül İzmir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 95. Yıl kutlamaları başladı. Kutlamalar, 7 Eylül Perşembe günü İzmir Büyük Şehir Belediyesi’nin 95. Yıl Resepsiyonu ile başladı.

İzmir’in aynı zamanda Türkiye’nin kurtuluş günü olarak anılan 9 Eylül 1922’nin 95. Yıldönümü tüm yurtta ve İzmir’de düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.

KUTLAMALAR 95. YIL RESEPSİYONU İLE BAŞLADI

9 Eylül İzmir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 95. Yıl kutlama Programı 7 Eylül Perşembe günü İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Kültür Park’ta gerçekleştirdiği 95. Yıl Resepsiyonu ile başladı.

Kutlama programı 9 Eylül Cumartesi günü ise saat: 09.00’da, Basmane Karakolu önünden başlatılacak  Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak ”95. Yıl Zafer Yürüyüşü” devam edecek.

İZMİR’DE KUTLAMALAR GÜN BOYU SÜRECEK

9 Eylül günü tüm yurtta düzenlenecek törenler ve İzmir’de gün boyu sürecek etkinliklerde kutlama programı devam edecek.

İzmir’de gün boyu sürecek etkinliklerde Kent Orkestrası konseri, Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Belediyesi, Seferihisar Belediyesi ve Tire Belediyesi Halk Dansları Topluluğu gösterileri ile şiir dinletisi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Dans ve Ritim Topluluğu gösterisi yer alacak.

İLÇELERDE DE KURTULUŞ KUTLAMALARI

Her yıl olduğu gibi bu yıl da İzmir’in ilçelerinin kurtuluş yıldönümleri 7 Eylül’de Torbalı’dan başlayarak sırasıyla 8 Eylül Selçuk, 9 Eylül İzmir Merkez ve Menemen, 11 Eylül Foça ve 14 Eylül Bergama ile Dikili’de ilçe belediyelerince çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

ALİAĞA’DA KURTULUŞ PROGRAMI YOK

13 Eylül 1922 yılı ise Aliağa’nın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü olarak tarihte yerini alsa da 95. yılında da Aliağa’da resmi bir tören öngörülmüyor.

İZMİR’İN KURTULUŞU, ANADOLU’DAKİ DÜŞMAN İŞGALİNE DE SONU

15 Mayıs 1915’ta 1. Dünya Savaşı sonrası Yunan Ordusunun İzmir’i işgal ile Anadolu’nun neredeyse tamamına yakınının düşman askerleriyle dolduğu işgal yılları başladı.

Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk askeri, tarihe altın harflerle yazılan zaferlerine yenisi eklediği 30 Ağustos Zaferi ve devamında taarruzu ile kovaladığı düşman askerlerin Anadolu’yu temizledi. Yaklaşık 3 yıldır Yunan işgali altında olan Ege’nin incisi İzmir’i düşmandan kurtardı. İzmir’i işgalden kurtaran Türk ordusu Anadolu’daki düşman varlığına da son verdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.