Hoşgeldiniz  

İzmir Büyükşehir BB Tunç Soyer Mazbata Aldı Göreve Başladı

admin | 08 Nisan 2019 | Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

31 Mart Yerel seçiminde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen CHP’li Tunç Soyer mazbatasını aldı ve Aziz Kocaoğlu’ndan devraldığı başkanlık görevine başladı.

Yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Tunç Soyer, mazbatasını İzmir Seçim Kurulu Başkanı Şaziye Kitapçı’dan aldı.

8 bin 500 yıllık şehrin 35’inci başkanı olmanın gururunu yaşadığını ifade eden Tunç Soyer, yaptığı açıklamada, bu günün İzmir’in efsane başkanı Ahmet Piriştina’nın doğum günü olduğunu da hatırlatarak, “Bugün bu görevi devralıyorum. Bu bir nöbet. Nöbetin sonu geldiğinde onu da büyük bir gururla bırakmayı bileceğiz. Bugün dilerim İstanbul’da o koltukları boşaltmayanlara da ders olur. Bana oy veren, vermeyen herkesi bu kentte gurur duyarak yaşaması için bu kenti koruyup ileri taşımak için canla başla, aşkla çalışacağımı söylüyorum.” Dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na geçen Soyer’i, Aziz Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu karşıladı. Makamda gerçekleştirilen devir teslim töreninde Soyer ve Kocaoğlu birbirine çiçek verdi.

Tunç Soyer ile Belediye meclis salonuna geçen Kocaoğlu, yeni seçilen belediye başkanlarını tebrik ederek görev yaptığı 15 yıl boyunca İzmir’in sorunlarını çözmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Kocaoğlu çifti kendi araçlarıyla belediye binasından ayrıldı.

Belediyedeki devir teslim töreninin ardından Soyer ve CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.