Hoşgeldiniz  

İYİ Parti Ataşehir ‘Suriye Çok Boyutlu Bir Sorun’

admin | 02 Ağustos 2019 | Ataşehir, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

Ataşehir İYİ Parti Başkanlığı İstanbul Valiliğinin, İstanbul’daki Suriyelilerin ikamet adresi olan illere gitmesi tebliği ile gündeme gelen Suriye sorununun çok boyutlu olduğu vurgulandı.

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı, İstanbul Valiliğinin İstanbul’da ikameti olmayan Suriyelilerin Ağustos 20’sine kadar ikamet adresi olan illere gitmesi yönündeki tebliği sonrası Suriyelilerin eylem yapması ve onları destekleyenlerle ilgili Ataşehir İYİ Parti sosyal medyadan gönderdiği basın bültenin de Suriye sorununun çok boyutlu olduğu vurgulanarak şöyle denildi.

İYİ PARTİ ATAŞEHİR: “SURİYE SORUNU ÇOK BOYUTLU BİR SORUNDUR”

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı İlçe Sekreteri Av. Yüksel Bat imzalı basın açıklaması:

Suriye konusu ülkemizin en ciddi meselelerinden biri olup, 27.07.2019’da yaşanan rezillik sonrasında sessiz kalmamak tarihsel açıdan önemlidir.

Suriye sorunu çok boyutlu bir sorundur. Gerek sosyal, gerek tıbbi, gerek ekonomik, gerek kültürel, gerekse güvenlik sorunları olduğu açıktır. Bu konuda ayrıca 17.08.2019’da ilçe binamızda olacak konferansımıza hepinizi davet ediyoruz. Ancak bu basın açıklamasında sadece 27.07.2019’daki rezillik ele alınacaktır.

Türk yurdu işgal günlerinde bile böyle bir rezilliğe şahit olmuş mudur? Milliyetçiliğe hakaret edilmiş, Türk olan her unsura düşman olanlar bir iç savaş provası yapmışlardır.

27.07.2019’da bir kısım zevat milliyetçiliği cahiliye olarak anmıştır. Bu durum kabul edilemez. Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’in dediği gibi; ‘”Ancak istila ve işgal altındaki bir millet milliyetçilik yaptığı için suçlanabilir!’’

Yapılan açıklamada öyle fahiş hatalar vardır ki, neresinden tutsan elinde kalır.

Birincisi; Suriyeliler muhacir değildir. Göçmen değildir. Mülteci değildir. Geçici koruma statüsünde bir gruptur. Bu çok önemlidir. Bunu bilen diğer hataları yapmaz çünkü.

İkincisi; Kadın ve çocukların ölüme gönderilmesini kimse kabul etmemektedir. Ancak benim askerim Suriye’de şehit olurken Suriyelilerin burada keyif çatmasına ben muhalifim ve bu sebeple ırkçı değilim.

Üçüncüsü; Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarımız ile Türkiye’de yaşayan Suriyeliler aynı statüde değildir. Almanya’da yaşayan Türkler yasal olarak Almanya’ya gitmiş, vize pasaport her şeyi almıştır. Bunu görmemek en hafif ifadesiyle cehalettir.

Bu açıklamaları kimler yapmıştır? Burası önemli.

Mayıs 2013’te yine Fatih’te yürüyüş düzenleyen Özgür-Der bu yürüyüşüyle ‘’Çözüm Sürecini’’ desteklemiş, ‘’Cuntanın Balyozu Kırılsın’’ (!) diye Balyoz davasına müdahil olmuştur. İşte bu Özgür- Der Suriye konusunda da Türkiye’nin aleyhine çalışmaktadır.

Biz açılım rezaletine karşı çıktık. Onlar destekledi. Tarih bizi haklı çıkardı.

Biz Ergenekon- Balyoz ile Türk ordusunun bel kemiğini kırıyorsunuz dedik. Onlar FETÖ’nün yanında oldular. Tarih bizi haklı çıkardı.

Suriye konusunda biz Suriyelilere yaşanabilir bir vatan verilmeli diyoruz. Onlar bu kadar insanın burada kalmasından rahatsız değil. Ve tarih yine bizi haklı çıkartacaktır. Mesele ülkemizin bedeller ödemeden haklı çıkmamız meselesidir.

27.07.2019’da yapılan rezaleti yapanlar CİAsal İslamcıdır. CİAsal İslamcılar karpuza benzer. Dışları yeşildir içleri kızıldır. Yine kızıllıkları tutmuş ve Türk’e düşman kesilmişlerdir.

Emperyalizmin amacı da Suriyelilerin Türkiye’de kalmasıdır. Deutsche Welle başta olmak üzere bir çok kanal bu amaçla çalışma yürütmektedir. Dünkü rezaleti destekler yayınlar yapmışlardır.

Amaç iç savaştır. Bu kepazelik ilk provadır. Önlem alınmalıdır. İçişleri Bakanlığı bu konunun üzerine gitmezse yarın geç olabilir.

İYİ PARTİ ATAŞEHİR İLÇE TEŞKİLATI ADINA

                                                                                                           İLÇE SEKRETERİ

                                                                                                            Av. Yüksel BAT

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.