Hoşgeldiniz  

İTÜ Vakfı Doğa Koleji öğretmenlerinin Ocak Maaşı Yattı

admin | 07 Şubat 2020 | Eğitim, Ekonomi, Genel, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

5 aydır maaş alamayan Doğa Koleji öğretmenleri ve çalışanlarına ödeme yapılmaya başlandığı açıklaması yapıldı. Öğretmenler ise Ocak ayı maaşının yattığını belirtiyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ekonomik sıkıntı nedeniyle 5 aydır maaş ödemeyen Doğa Koleji İTÜ Vakfı yönetimine geçmesi sonrasında öğretmenlerin Ocak ayı maaşlarını hesaplarına yatırdı öğrenildi.

Öğretmen ve çalışanlara geçmiş maaşların ve diğer alacakların neden ödenmediği, ne zaman ödeneceği yönünde bir açıklama gelmedi.

İddialara göre öğretmenlere Ocak ayı ile alacaklarından bir miktar ödeme yapıldı. Kasım ve Aralık ayı maaşının önemli kısmı ve eğitim ödeneği ile destek personelinin hala maaşlarını alamadıkları, ayrılan öğretmenlerin alacaklarının da halen ödenmediği iddialar arasında yer alıyor.

İTÜ Vakfı yönetimine geçen Doğa Koleji yöneticilerinden “Güncel maaşlar yatıyor. Ödenmemiş maaşların kalan kısmı ödeniyor. Eğitim ödeneği hesaplara geçiyor. Ayrılan öğretmenlerimizin tüm alacakları ödeniyor. Gecikmeli ödemeler için yasal faiz ödemesi yapılıyor.” Kapsamında açıklama gelmişti.

İTÜ bünyesindeki Doğa Koleji yönetimi çalışanlarına gönderdiği bir iç iletişim mesajında içeride biriken maaşların önümüzdeki hafta ödeneceği açıklanmıştı.

Ayrıca düzenli maaş yatırma günlerinin ise her ayın 5’i olarak belirlendiği ifade edildiği Doğa Koleji çalışanlarına gönderdiği mesajda, diğer alacaklılara ödemenin de önümüzdeki hafta itibariyle yapılacağı belirtildiği kaydedilmişti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.