Hoşgeldiniz  

İsteyen Herkes Evinde Kovid Testi Yapabiliyor Mu?

admin | 31 Mart 2020 | Ataşehir CHP, Genel, Gündem, Manşet, Siyaset A- A+

“Türkiye’de isteyen herkes evinde koronavirüs kitiyle test yapabiliyor mu?” diye soran CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Bu kitler kişiye özel olarak satılabiliyor mu?” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “pandemiyle ilgili bütün süreçlerin kamunun elinde ve ücretsiz olarak yapılıyor olması gerekiyorken, vatandaş koronavirüs testine ulaşabilmek için saatlerce hastane önlerinde kuyrukta beklerken, iktidara yakın bazı isimlerin evlerinde test yaptırıyor olmaları kabul edilebilir bir durum değildir.” dedi.

Tekin, “Parası olan bu testi yaptıracak, olmayan yaptıramayacak algısı oluşturanlara yönelik acilen tedbir alınmalıdır. Bildiğimiz kadarıyla koronavirüs testleri sadece Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş sağlık kurumlarında yapıldığı yönündeydi. Ama gördük ki ülkemizde ücreti karşılığı koronavirüs testi yapan özel laboratuvarların dışında şimdi de testler yandaşlar tarafından evde yapılmaya başlandı. Bu aymazlığa derhal dur demelisiniz.” diyerek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a şu soruları yöneltti:
Türkiye’de isteyen herkes evinde koronavirüs kitiyle test yapabiliyor mu?

Bu kitler kişiye özel olarak satılabiliyor mu?

Test kitlerinin uluslararası e- ticaret yapan firmalar aracılığıyla satışa sunulduğu ve bu tür siteler üzerinden kitlerin rahatlıkla temin edilebildiği bilgisi doğru mudur?

Hastane önlerinde saatlerce test kuyruğunda bekleyen vatandaşlarımız varken, konforlarını bozmadan Koronavirüs testini evinde yaptıran ve bunu ifşa edenler hakkında ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz?

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.