Hoşgeldiniz  

İstanbul’u Koşuyorum Serisi Sezonu Bebek’te Kapattı!

admin | 08 Aralık 2019 | İstanbul, Manşet, Spor, Üst Manşet A- A+

İBB Spor İstanbul tarafından düzenlenen seri yarış “İstanbul’u Koşuyorum” etkinliğinin son etabı 8 Aralık Pazar günü Bebek’te Boğazın eşsiz manzarası eşliğinde koşuldu.

İBB Spor İstanbul tarafından düzenlenen ve koşuculara seri yarış imkanı sunan “İstanbul’u Koşuyorum” etkinliğinin son etabı 8 Aralık Pazar günü Bebek’teydi. Boğazın eşsiz manzarası eşliğinde koşulan etkinlik ilk kez parkurda patencileri ağırladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen “İstanbul’u Koşuyorum” serilerinin bu yılki son yarışı 8 Aralık 2019 Pazar günü Bebek’te düzenlendi. Bu yıl 6 koşuya ev sahipliği yapan organizasyon, 7’nci ve yılın son koşusunda bin koşucunun yanı sıra ilk defa tekerlekli paten yarışı kategorisi ile 200 patenciyi de ağırladı. Bebek Parkı’ndan başlayan parkurda koşucular ve patenciler araçsız ve trafiksiz sahilin tadını çıkardı.

120 gönüllünün de görev aldığı 10 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen çipli koşuda, Kadınlar Genel Klasman Kategorisi’nde 36:49 dakikalık derecesi ile Özlem Kaya bitiş çizgisine ilk ulaşan koşucu oldu. 37:30 dakikalık derecesi ile Elif Mert ikincilik kürsüsüne çıkarken, 37:44 dakikalık derecesi ile Ezgi Kaya yarışı üçüncü olarak tamamladı.

Erkekler Genel Klasman Kategorisi’nde ise birincilik kürsüsüne 31:03 dakikalık derecesi ile Mestan Turhan çıkarken, 31:16’lık derecesi ile Murat Emektar ikinci, 31:55’lik derecesi ile Abdullah Tuğluk üçüncü olarak yarışı tamamladı.

Etkinlikte ayrıca İBB başkan danışmanı Yiğit Oğuz Duman ve Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur da sporcularla birlikte koştu. İBB Spor Kulübü Genel Sekreteri ve Spor İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Aslanoğlu ve İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep de sporcuları yalnız bırakmadı.

Koşucuların yanı sıra ilk kez patencilerin de yarıştığı etkinlikte Kadınlar Paten Kategorisi’nde; 26:45:00’lık derecesi ile Esen Erdoğanlı bitiş çizgisine ilk ulaşan patenci oldu. 28:48 dakikalık derecesi ile Gül Temiz ikincilik kürsüsüne çıkarken, 29:13 dakikalık derecesi ile İpek Aslıhan Arslan yarışı üçüncü olarak tamamladı.

Erkekler Paten Kategorisi’nde ise birincilik kürsüsüne 20:21 dakikalık derecesi ile Suat Kumaş çıkarken, 21:52’lık derecesi ile Musa Çömez ikinci, 22:03’lik derecesi ile Ata Sadegh Abedin üçüncü olarak yarışı tamamladı.

YILIN ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

İstanbul’u Koşuyorum serisinde yıl boyunca koşulara katılarak elde ettikleri derecelerle ilk üçe giren yılın kazananları da belli oldu. Kadınlar kategorisinde toplamda 60 puan alarak Özlem Kaya Bebek Etabı birinciliğinin yanında bu yılın şampiyonu da oldu. Kaya’yı 56 puan ile Damla Çelik ve 47 puan ile Elif Mert takip etti.  Erkekler kategorisinde ise 75 puan ile Mestan Turhan yılın şampiyonu olarak kürsüye çıktı. Turhan’ı 45 puan ile Abdullah Tuğluk ve 40 puan ile Murat Emektar takip etti.

10 KİLOMETRELİK PARKURDA YARIŞTILAR

Etkinlik, nefes egzersizleri ve özel eğitmenler eşliğinde ısınma hareketleriyle başladı. İlk olarak 200 sporcunun katıldığı tekerlekli paten yarışı start alırken, patencileri 9.00’da yarışa başlayan koşucular takip etti. 10 kilometrelik parkurda, Bebek Parkı’ndan start aldıktan sonra, sporcular sahil yolunu takip ederek Baltalimanı ve Emirgan’dan geçtiler. İstinye Devlet Hastanesi’ne doğru ilerleyen sporcular, İstinye Dönüşünden tekrar sahil yoluna döndü ve yarışı Emirgan, Baltalimanı istikametinden geçerek yine Bebek Parkı’nda tamamladılar. Organizasyon Dj Performansı ile renklenirken ödül töreninin ardından son buldu.

YARIŞLAR 2020 YILINDA YENİLİKLERLE DEVAM EDECEK

“İstanbul’u Koşuyorum” serisi bu yıl 3 özel etap olmak üzere toplam 7 etaptan oluştu. Beyoğlu Kadınlar Günü Özel Etabı ile başlayan koşu serisi; Üsküdar, Caddebostan, Bakırköy, Gazi Koşusu (özel etap), Tarihi Yarımada (özel etap) etaplarıyla yıl boyunca sporseverlere İstanbul’un farklı lokasyonlarında alternatif yarış imkanı sundu. İstanbul’u Koşuyorum 2019 serisinin bu yıl ki son yarışı Bebek’te gerçekleşti. Seri 2020 yılında yepyeni lokasyon ve konseptlerle koşuculara yeni deneyimler sunacak.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.