Hoşgeldiniz  

İstanbullular Dikkat!: Toplu Ulaşımda Maske Zorunlu

admin | 04 Nisan 2020 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Sağlık, Siyaset, Son Dakika, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Cumhurbaşkanlığı kararı sonrası İBB tarafından yapılan açıklamada otobüs, metro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarına yüzünde maskesi olmayan yolcular alınmayacağı duyuruldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tavsiyeleri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile uygulamaya giren Yeni Tip Korona Virüsü (Kovid 19) salgını tedbirleri kapsamında toplu ulaşım araçları otobüs, metro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarına yüzünde maskesi olmayan yolcular alınmayacağını duyurdu.

İBB tarafından yapılan açıklamada “Otobüs, metro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarına yüzünde maskesi olmayan yolcular alınmayacaktır. Değerli İstanbulluların bu hassas konuda duyarlı olacaklarına şüphemiz yoktur.” İfadeleri yer aldı.

Toplu ulaşım ve kalabalık yerlerde maske zorunluluğu getirilmesi ile birlikte maske dağıtımına başladıklarını duyuran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyada yaptığı açıklamada; “Maske dağıtımına sabahın erken saatlerinden itibaren başladık. Gün boyu 100 bin maskeyi ücretsiz olarak İstanbullulara dağıtacağız. Sağlığınız için lütfen toplu taşıma araçlarında ve toplu alanlarda maske takınız. #BirlikteBaşaracağız” ifadelerine yer verdi.

Seyahat halindeki İstanbullulara 100 bin maske dağıtılacağını duyuran İBB Sözcüsü Murat Ongun, yaptığı paylaşımla, “İBB olarak aldığımız karar gereği yarın metro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarımızda 100 bin adet maske vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtılacaktır.” Dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.