Hoşgeldiniz  

İstanbul’da Taksiye Zam Uygulaması Ne Zaman Başlıyor

admin | 31 Ağustos 2019 | Ekonomi, İstanbul, Manşet A- A+

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla İstanbul’da pazartesi gününden itibaren zamlı tarife uygulanacak taksileri kullanacaklar yüzde 25 daha fazla ücret ödeyecek.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksi ücretlerine yüzde 25 oranında zam yapıldığını açıkladı. İstanbul’da pazartesi gününden itibaren taksi kullanacaklar yüzde 25 daha fazla ücret ödeyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ndeki (UKOME) toplantısında okul servisi, minibüs, taksi ve dolmuş ücretlerinin yeni fiyat tarifesi belirlendi. İstanbul’da servis ücretlerine yüzde 13, minibüslere yüzde 20, taksilere ise 25 zam geldi.

Taksilere yüzde 25 oranındaki zam pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.

İstanbul’da pazartesi gününden itibaren taksi kullanacaklar yüzde 25 daha fazla ücret ödeyecek. Yeni tarifeye göre taksimetre açılış ücreti 4 liradan 5’e, indi-bindi ücreti ise 10 liradan 13 liraya yükseldi. Taksiciler bugün saat 14.00’dan itibaren yetkili servislerine gelerek taksimetrelerini yeni tarifeye göre ayarlatıyor.

Yüzlerce taksi, taksimetre ayarı için servis önlerinde kuyruk oluşturdu. Taksiciler 500 lira vererek taksimetrelerini ayarlattı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.