Hoşgeldiniz  

İSTANBUL’DA TAKSİ ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ

admin | 08 Eylül 2017 | Ekonomi, İstanbul, Manşet A- A+

UKOME, aldığı kararla İstanbul’da taksi ücretlerine zam geldiğini duyurdu. Yeni tarifeyle  İstanbul’da taksimetre açılış ücreti 4 lira olurken, kısa mesafe ücreti 10 liraya yükseldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) yapmış olduğu yeni düzenleme ile İstanbul’da taksi ve taksi-dolmuş ücretlerine yüzde 15 oranında zam yapıldı. Buna göre yeni tarife; açılışı 4 TL, km başına 2.5 TL, kısa mesafe ücreti 10 TL oldu.

Daha önce taksilere iki yıl üzerine yüzde beş oranında zam yapıldığına dikkat çeken taksici esnafı, yapılan açıklamalarda, artan giderlerinin karşılanamadığı ifade edilirken, düzenlenen yeni tarife ile taksici esnafının rahat nefes alacağının altı çiziliyor.

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) yapmış olduğu yeni düzenleme ile artık taksimetre ücretlerine her yıl eylül ayında düzenli olarak TEFE-TÜFE, asgari ücret ve yakıta gelen zam oranlarının ortalaması alınarak zam yapılacak. İTEO Başkanı Uğur zam oranı ile ilgili müşterilerin taksicilerin çalışma şartlarını da düşünerek anlayış göstermelerini beklediklerini belirtti.

İBB UKOME Müdürlüğü, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) tarafından yapılan yeni tarife düzenlemesine göre taksi ücretlerinin açılışı 4 TL, km başına 2.5 TL, kısa mesafe ücreti 10 TL oldu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.