Hoşgeldiniz  

İstanbul’da Seçimi Alacağız, Türkiye Rahat Bir Nefes Alacak

admin | 12 Mart 2019 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi 31 Mart Yerel Seçim Çalışmalar kapsamında Ataşehir’de yaşayan Sivaslılar ile kahvaltıda buluştu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Umutsuz durumlar yoktur, Umutsuz insanlar vardır” sözünü hatırlatan, kendisinin çok umutlu olduğunun altını çizen Battal İlgezdi, “Bu seçim Türkiye’de yerel seçim… Yani, İstanbul’a bir Belediye Başkanı, Ataşehir ile birlikte 39 ilçe belediye başkanı seçeceksiniz. Siyasette toplumu çok geriyorlar. Gerginleşen toplumda siyaset yapmak zorlaşıyor. Siyasetçilerin görevi toplumu görmeden siyaset yapmaktır. Bu seçimin adını doğru koymakta fayda var. Bu seçim Yerel yönetimler seçimi. İmamoğlu İstanbul’da seçimi alıyor. İstanbul çağdaş, yaşanabilir kent olacak.” Dedi.

İNSAN AYRIMI YAMADIM, BEN KENTİN BELEDİYE BAŞKANIYIM

2009’da bir masa ve sandalye ile göreve başladığı Belediye Başkanlığı görevini yaparken insan ayrımı yamadığını kaydeden CHP Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Ak Partili, Saadet partili, Milliyetçi Hareket Partilisi de ve diğer partililer de benim kardeşim. Çünkü ben kentin belediye başkanıyım.” Diye konuştu.

BATTAL İLGEZDİ ATAŞEHİRLİ SİVASLILARLA BULUŞTU

Ataşehir’de yaşayan Sivaslıları Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi ile Ataşehir’de yaşayan Sivaslıları buluşturan programın açılışı Zara Dernekleri Federasyonu (ZAEF) Başkanı Cenan Aslan tarafından yapılan konuşma ile gerçekleşti.

Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi ile Ataşehir’de yaşayan Sivaslıları buluşturan programa; Ataşehir Belediye Meclisi önceki 1. Başkan Vekili ve Meclis Üyesi Sadi Özata, Zara Dernekleri Federasyonu (ZAEF) Başkanı Cenan Aslan, Belediye Meclisi Üyesi adayları; İnan Bektaş, Vedat Akyol, Duran Acar, Sevgi Uluğ, Abdullah Der,  Sivas dernek ve STK temsilcileri ile Ataşehir’de yaşayan Sivaslılar katıldı.

BATTAL İLGEZDİ’Yİ DE BAŞKAN YAPMANIN ONUR VE GURURUNU YAŞAYACAĞIZ

Cenan Aslan’dan sonra kürsüye gelen Ataşehir Belediyesi eski Başkan yardımcısı, Ataşehir Belediye önceki 1. Başkan Vekili ve Meclis Üyesi Sadi Özata, yaptığı konuşmada; “Sayın başkanımızla birlikte bir 5 yıl daha idare etmek için el ele omuz omuza 1 Nisan’da Ataşehir’e tekrar Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağının dikip, Sayın Battal İlgezdi’yi de başkan yapmanın onur ve gururunu yaşayacağız. 40 yıllık siyasi hayatımın en mutlu 5 yılını Cumhuriyet Halk Partisi ve Belediyedeki arkadaşlarımla yaşadım. Bu mutlu günlerimize devam edeceğim.” Dedi.

YOKTAN BİR ŞEYİ VAR ETMEK ER KİŞİNİN İŞİDİR

Sadi Özata konuşmasında, “Bir aday çıkmış bir ilçenin reklamını Ataşehir’de yapmakta. Üç belediye binasının olduğu, 3 beldenin oluşumuyla meydana gelen belediyeye başkan oldu. Belediye binaları vardı. Spor salonları vardı. Tamamen devlet desteğiyle, il özel idaresiyle, Büyükşehir ile o bölgede yapılanları kendisi yapıyormuş gibi lanse etmeye çalışıyor. Buna inanmayın. Devletin, il özel idaresiyle, Büyükşehir’in yapmış olduğu tesisleri çıkın, geriye ya 3, ada 5 tane kendisinin yapmış olduğu tesis var. Bununla övünüyor. Var üzerine bir şey yapmak çok kolaydır. Yoktan bir şeyi var etmek er kişinin işidir. Sevgili Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin işidir. Bundan sonra da daha güzel işler yapacağına inanıyorum.” İfadelerine de yer verdi.

BU SİVASLI ARKADAŞLARIMLA BERABER ATAŞEHİR’İ YÖNETECEĞİZ

CHP Ataşehir Belediye Meclisi Üyesi adayları; İnan Bektaş, Vedat Akyol, Duran Acar ve Sevgi Uluğ’u da yanına alarak konuşmasına başlayan Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, “bana Sivaslı yok demeyin” diyerek başladığı konuşmasında; “Bu dönem bu Sivaslı arkadaşlarımla beraber Ataşehir’i yöneteceğiz. Meclis üyesi olmak şart değil. Bu kenti beraber yöneteceğiz. Hepinizin emeği çoktur benim üzerimde. Siyasette darılma olmaz. Bir dönem bazı arkadaşlarım, diğer dönem de başka arkadaşlarım görev yapar.” İfadelerini kullandı.

SİYASETTE TOPLUMU ÇOK GERİYORLAR, ADINI DOĞRU KOYMAKTA FAYDA VAR. BU SEÇİM YEREL YÖNETİMLER SEÇİMİ

8 Mart DEünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak konuşmasını sürdüren Battal İlgezdi, 31 Mart Yerel Seçimlerinin BEKA seçimi olduğu iddialarını yalanlayarak; “Biz Baka seçimini Cumhurbaşkanlığı seçimiyle yaptık. Cumhurbaşkanımızı ve milletvekillerimizi seçtik. Bu seçim Türkiye’de yerel seçim… Yani İstanbul’a bir Belediye Başkanı, Ataşehir ile birlikte 39 ilçe belediye başkanı seçeceksiniz. Olayı farklı noktalara çekmenin anlamı yok. Siyasette toplumu çok geriyorlar. Gerginleşen toplumda siyaset yapmak zorlaşıyor. Siyasetçilerin görevi toplumu görmeden siyaset yapmaktır. Bu seçimin adını doğru koymakta fayda var. Bu seçim Yerel yönetimler seçimi…” diye konuştu.

İSTANBUL’U 30 YILDIR AK PARTİ YÖNETİYOR

İstanbul’daki bir çok olumsuzluğun CHP ile ilişkilendirilmesini eleştiren Battal İlgezdi, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin büyük konutları yaptığı, deprem alanlarını, dere yataklarını imara açtığına yönelik iddiaları yanıtlayan Battal İlgezdi; “CHP Sayın Sözen’den sonra İstanbul’u yönetmedi. 30 senedir iktidar değil. Kim yönetiyor bu kenti? 30 yıldır Ak Parti yönetiyor. Burada suçlu varsa öz eleştirinizi kendinize yapacaksınız. Bu kent bu gün bu haldeyse kendi öz eleştirinizi yapacaksınız. Başkalarında bulmayacaksınız.” Dedi.

İMAMOĞLU SEÇİMİ ALIYOR, İSTANBUL ÇAĞDAŞ, YAŞANABİLİR KENT OLACAK

İlgezdi, konuşmasını “Ben iddia ediyorum ki; bu seçimde Cumhuriyet Halk Partisi adayı İstanbul’da alıyor. Hiç aday yoktu. Sayın Sözen adayız oldu. 10 puan farkla İstanbul’a Belediye Başkanı oldu. Aynı kırılma bu gün de yaşanabilir. Ümit ediyorum; Sayın Ekrem İmamoğlu İstanbul’da seçimi alıyor. Ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidar oluyor. Bundan sonra dere yatakları, deprem toplanma alanları imara açılmayacak. İstanbul çağdaş, yaşanabilir kent olacak.” Şeklinde sürdürdü.

GÖREVİMİZ ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMAK, KORUMAK VE KOLLAMAK

Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti kurarken Sivas Kongresi ile Sivas’tan ateşi yaktığını ifade eden CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Umutsuz durumlar yoktur, Umutsuz insanlar vardır” sözünü hatırlatarak, “Bizim görevimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete sahip çıkmak, korumak ve kollamaktır. Bu gün bu salonlarda beraber oturabiliyorsak, bu sohbetleri yapabiliyorsak; Mustafa Kemal Atatürk’ün kumru olduğu Cumhuriyet sayesindedir. Bu gün ayakta kalan tek parti Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi…” diye konuştu.

VATANDAŞ OLARAK GÖREVİMİZ; SANDIĞA GİDECEĞİZ SAHİP ÇIKACAĞIZ

Sandığa gitmeyecekleri yönündeki davranışları da eleştiren Battal İlgezdi, “Niye gitmiyorsunuz?” sorusunu yönelterek; “Ankara’yı alıyoruz. Mersin’i alıyoruz. Bursa’da başa baş bir yarış var, seçimi alacağız. Allah’ın izniyle İstanbul’da seçimi alacağız. Türkiye de rahat bir nefes alacak. Öncelikle kendinize güvenin, bize güvenin. Çağdaş bir Türkiye için 31 Mart’ta hep beraber sandığa gidelim. Moda olmuş. Sandığa gitmeyeceğim, oy kullanmayacağım diyorlar. Niye gitmiyorsunuz kardeşim? Hep beraber sandığa gideceğiz. Oyumuzu kullanacağız ve tercihimizi yapacağız. Hangi partiye oyunu verirsen ver. Sandığa git, sahip çık. Vatandaş olarak görevimiz; sandığa gideceğiz sahip çıkacağız.

ASLİ GÖREVLERİN HEPSİ BÜYÜKŞEHİR’İN YETKİSİNDE

2009’da bir masa ve sandalye ile göreve başladığı Belediye Başkanlığı görevini yaparken insan ayrımı yamadığını kaydeden CHP Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Ak Partili, Saadet partili, Milliyetçi Hareket Partilisi de ve diğer partililer de benim kardeşim. Çünkü ben kentin belediye başkanıyım. Ataşehir Belediye Başkanı olarak 10 yılda bir şeyi özemedim. Bu kentin imar planlarını çıkartamadım. Bizim yetkimiz; ara sokakları temizlemek. İskan vermek. Ruhsat vermek. Bunun dışındaki asli görevlerin hepsi Büyükşehir’in yetkisinde. İSKİ, ana arterler Büyükşehir’e bağlı. Ben 10 yıldır Sayın Kadir Topbaş’dan 1 kuruş yardım alamadım. G,idin Ak Partili belediyelerde yapılan işlerde İBB tabelası vardır.” Diye konuştu.

İMAR SORUNU OLAN 13 MAHALLEDE AK PARTİ ÖNDE

Battal İlgezdi, 17 mahalleden oluşan Ataşehir’in imar sorunu olan 13 mahallesindeki oylarda Ak Parti’nin önde olduğunun altını çizerek, Ataşehir’in bilinenin aksine yüksek binalardan oluşmadığını kaydetti.

CAMİ CEMAATİ DE BANA OY VERECEK

Din dil mezhep ayrımı yapmadan bütün Ataşehirlilere hizmet ettiğini kaydeden Battal İlgedi, cami cemaatinin de kendisine oy vereceğini iddia ederek; “Camide siyaset yapılmaz. Bunları yaparak halktan oy mu alacaksın. Ben seçimi yüzde 60’a yüzde 40 ile alacağım. Beni partim Ataşehir’de halk. Böyle pankartı da astım. Son bir haftadır pankartımı indiriyorlar. Pankart indirmeyle seçim alınmaz… Ben Ataşehirlilerin kalbine kazınmışım. Oradan sökme şansınız var mı? Ben umudumu kaybetmedim. Hem Ataşehir’de, hm İstanbul’da hem de Türkiye’de seçimi alacağız.” Dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.