Hoşgeldiniz  

‘İstanbul’da Riskli Binaların Yıkım Sürecini Başlatıyoruz’

admin | 21 Şubat 2020 | Ekonomi, Emlak, Genel, İstanbul, Kentsel Dönüşüm, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

İstanbul’daki belediye başkanlarıyla Kentsel Dönüşüm İstişare Toplantısı’nda bir araya gelen ÇŞ Bakanı Kurum, “Riskli ve ağır hasarlı binaların yıkım sürecini başlatmış oluyoruz” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Haliç Kongre Merkezi’nde İstanbul’daki belediye başkanlarıyla Kentsel Dönüşüm İstişare Toplantısı’nda bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaşanan depremlerin kentsel dönüşüm sürecini bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi.

Toplantıda, kentsel dönüşümde İstanbul’da 2012 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatılan çalışmaları, gelinen noktayı ve önlerindeki süreçte İstanbul’da yapacakları kentsel dönüşüm çalışmalarını istişare edip değerlendirme fırsatı bulduklarını ifade eden Kurum, “Valiliğimiz, Büyükşehir ve 39 belediye başkanlığımızla hep birlikte tek bir duruş sergileyerek, riskli ve ağır hasarlı binaların yıkım sürecini hızlı bir şekilde başlatmış oluyoruz. Başkanlarımızla Elazığ ve Malatya’da yapmış olduğumuz çalışmaları hepimize yol göstermesi açısından paylaştık. Oradaki enkaz kaldırma, hasar tespit ve yeni konutların yapım çalışmalarını ve tecrübelerimizle belediyelerimizle paylaşma fırsatı bulduk. İstanbul’da da daha iyisini, güzelini ve daha hızlısını yapacak irade ve kararlılığı ortaya koymuş olduk.”

Kartal’daki Yeşilyurt Apartmanı’nın yıkılması sonrası 81 il valiliğine gönderdikleri genelgeyle şehirlerdeki acil dönüştürülmesi gereken alanların tespitinin yapılarak bakanlığa bildirilmesini istediklerini hatırlatan Kurum, “Belediyelerimizin strateji belgesi çalışmalarının bir kısmı tamamlandı, bir kısmı da devam ediyor. 12 ilçemizden strateji belgesi geldi. Diğer belediye başkanlarımız da süratli bir şekilde bu belgeleri tamamlayarak, İstanbul’un bütününde kentsel dönüşüm sürecini yürütecek adımları ve hamleleri atmış olacağız.” diye konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.