Hoşgeldiniz  

İstanbul’da Ramazan Bayramında Ulaşım Ücretsiz

admin | 03 Haziran 2019 | İstanbul, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Bayram hazırlıklarını tamamlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB’ye bağlı tüm toplu taşıma araçlarıyla Ramazan bayram boyunca İstanbulluları ücretsiz taşıyacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ramazan Bayramının 3 günü toplu taşımanın ücretsiz olacağı İstanbul’da İBB iştiraki İSPARK’a ait tüm yol üstü otoparklar ücretsiz hizmet verilecek. Bayram boyunca 4 kütüphane 7/24 açık olacak. İBB’nin tüm birimleri olası bir olumsuzluk yaşanmaması için teyakkuzda olacak.

İETT, 4 BİN 524 ARACI İLE HİZMETİNİZDE

Ramazan Bayramı boyunca; İETT, Özel Halk Otobüsleri, Otobüs A.Ş., Metrobüs, Şehir Hatları Vapurları, metro, hafif metro, tramvay, füniküler, teleferik, nostaljik tramvay ve tünel ücretsiz olacak. Bayram süresince İETT; 4 bin 524 araç, 42 bin 062 sefer ile hizmet verecek. Yoğunluk durumuna göre ilave seferler yapılacak. Metro İstanbul da metro seferlerini sıklaştıracak.

İSTANBUL’DA BAYRAMDA ULAŞIM ÜCRETSİZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararı uyarınca; Ramazan Bayramı’nda toplu ulaşım araçları vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek. Yolcular bayram süresince her zaman olduğu gibi seyahat kartlarını geçiş cihazına okutacak ancak bakiye düşmeyecek.

İETT, 4 BİN 524 ARAÇLA HİZMET VERECEK

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, bu yıl 4-5-6 Haziran 2019 tarihleri arasında kutlanacak olan Ramazan Bayramı süresince toplu ulaşım araçlarının ücretsiz hizmet vermesi yönünde karar aldı. Bu kapsamda yolcularımız bayram boyunca İstanbulkart ücret entegrasyonuna dahil olan; İETT, Özel Halk Otobüsleri, Otobüs A.Ş., Metrobüs, Şehir Hatları Vapurları, Metro, Hafif Metro, Tramvay, Füniküler, Teleferik, Nostaljik Tramvay ve Tünel’den kartlarını okutarak ücretsiz olarak yararlanabilecek. Bayram süresince İETT; 4 bin 524 araç, 42 bin 062 sefer ile hizmet verecek. Yoğunluk durumuna göre ilave seferler yapılacak.

RAMAZAN BAYRAMI’NA ÖZEL SEFER SAATİ UYGULANACAK

İETT otobüslerinde 3 Haziran Arife günü Cumartesi günü geçerli olan sefer tarifesi uygulanırken 4-5-6 Haziranı kapsayan bayram günlerinde bayram için özel olarak oluşturulan sefer tarifesi uygulanacak. Yolcularımız sefer saatlerine İETT’nin resmi web sitesi www.iett.istanbul adresinden ulaşabilecek.

ANKARA’DA BAYRAMDA ULAŞIM ÜCRETSİZ

Ankara’da 4 Haziran Salı günü saat 06.00’dan 6 Haziran Perşembe günü saat 23.59’a kadar EGO otobüsleri, metro, Ankaray ve teleferikle ücretsiz seyahat edebilecek.

İZMİR’DE BAYRAMDA ULAŞIM ÜCRETSİZ

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen bir başka önergeyle de Ramazan Bayramı süresince ücretsiz toplu ulaşım hizmeti verilmesi kararlaştırılmıştı.

ANTALYA’DA BAYRAMDA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği resmi resmi plakalı otobüsler, Antray ile nostalji tramvayı 3 günlük Ramazan Bayramı boyunca ücretsiz yolcu taşıyacak.

ÇANKIRI’DA İLK 2 GÜN ÜCRETSİZ

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen,   şehir içi toplu taşıma araçlarının Ramazan Bayramı’nın ilk iki günü ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı. Çankırı Belediyesi tarafından alınan karar doğrultusunda; bayramda eş ve dost ziyaretlerinin rahat bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak için şehir içi toplu taşıma araçları bayramın ilk iki günü (Çarşamba, Perşembe) ücretsiz hizmet verecek.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.