Hoşgeldiniz  

İstanbul’da Minibüs ve Dolmuşlarda Yeni Tarife Başladı

admin | 05 Eylül 2019 | Ekonomi, İstanbul, Manşet A- A+

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) gerçekleştirilen toplantıda alınan kararla minibüs ve dolmuşlarda yeni ücret tarifesi uygulaması başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Minibüslerde mevcut ücretler üzerinden yüzde 25 artış yapılırken, taksi dolmuş ücretlerinde de yüzde 24 artış uygulanmaya başlandı.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) bugün gerçekleştirilen toplantıyla; servis, taksi, minibüs, taksi dolmuş ve arabalı vapurların ulaşım ücretlerinde zam kararı alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)’den toplantıda alınan kararlara ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Minibüs indi bindi ve öğrenci: 2 lira 50 kuruş

Minibüslerde mevcut ücretler üzerinden yüzde 25 artış yapılarak; öğrenci 0-6 km 1,5 TL / 6 km sonrası 2 TL, 0-2 km aralığı ücret (indi-bindi) 2,5 TL uygulanması, taksi dolmuş ücretlerinde mevcut ücretler üzerinden yüzde 24 artış uygulanması başlatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, UKOME tarafından gerçekleştirilen toplantıda alınan karar doğrultusunda, okul ve personel servisleri, taksi, minibüs, taksi dolmuş ile şehir içi arabalı vapur ücretlerinde yeni tarifeye geçiliyor.

UKOME kararları kapsamında, taksi taşımacılığı ücretlerinde mevcut ücretler üzerinden ortalama yüzde 25 artış yapılarak, açılış ücreti 5 lira, mesafe tarifesi 3,10 lira, yolculuk başına minimum ücret ise 13 lira olarak belirlendi.

Minibüs ücretleri yüzde 25 artırılırken, öğrenci 0-6 kilometre 1,5 lira, 6 kilometre sonrası 2 lira, 0-2 kilometre aralığı ücret (indi-bindi) ise 2,5 lira oldu.

Taksi dolmuş ücretlerinde yüzde 24 artış yapılırken, öğrenci servis araçlarında mevcut ücretler üzerinden yüzde 13 artış yapılarak, en kısa mesafe 0-1 kilometre için tarife 243 lira olarak tespit edildi.

Personel servis araçlarında mevcut ücretler üzerinden yüzde 13 artırılırken, 10-17 koltuklu araçlarda ilk kalkış ücreti 124 lira, her kilometre için ücret ise 1,26 lira olarak belirlendi.

Şehir Hatları İstinye-Çubuklu arabalı vapurları araç geçiş ücretlerine yüzde 20, Harem-Sirkeci araç geçiş ücretlerine yüzde 10 artış uygulandı.

Bu arada, UKOME toplantısında, elektrikli araçların arabalı vapurları kullanımında yüzde 50 indirim yapılması kararı alındı.

Elektronik biletlerde ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.