Hoşgeldiniz  

İstanbul’da 3 Gün Sürecek Sağanak Yağmura Dikkat! 

admin | 20 Ağustos 2019 | İstanbul, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

İBB açıklamasında, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile AKOM verilerine göre, kentte iki gün boyunca aralıklı yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak geçişlerinin beklendiği belirtildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteorolojik verilere göre, İstanbul’da bu gün (20 Ağustos 2019) Salı günü akşam saatlerinden başlayarak ve Perşembe gününe kadar aralıklarla sağanak yağmur riski bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile AKOM verilerine göre, kentte iki gün boyunca aralıklı yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak geçişlerinin beklendiği belirtildi.

İBB, AKOM, METEOROLOJİ UYARDI

İBB, yağış nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerini aldı. Vatandaşlar da ani yağmur ve su baskını riskine karşı uyarılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İBB AKOM’un verilerine göre, İstanbul güne 21 °C’ler civarında seyreden serin hava ile birlikte parçalı bulutlu bir gökyüzü ile başladı. İlerleyen saatlerde bulutlanmanın artması, havada parçalı yer yer çok bulutlu bir gökyüzünün hakim olması beklenirken, önümüzdeki 2 gün boyunca aralıklı yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

Hafta boyunca sıcaklıkların mevsim normalleri civarında 29-32°C aralığında seyretmesi, hafta ortasına kadar (Perşembe) havada yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanabileceği tahmin ediliyor.

İBB ekipleri, ani ve kuvvetli yağan yaz yağmurlarının yollarda göllenme ve kot seviyesinin altında kalan yerlerde su baskını hadiselerine neden olmaması için tedbirlerini aldı. Vatandaşlar da su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor.

KOCAELİ VE SAKARYA SAĞANAK VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ

Öte yandan Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BATI KARADENİZ’DE DE SAĞANAK VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Batı Karadeniz’de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Bolu ve Karabük çevreleri ile Kastamonu’nun iç kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m²), Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.