Hoşgeldiniz  

İstanbul’a Depremi Unutturmayacak, Korkuyu Yeneceğiz

admin | 07 Ekim 2019 | İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Fox TV’deki programında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’a depremi unutturmayacaklarını, 5 yılda deprem korkusunun yenileceğini söyledi.

Fox TV’de yayınlanan Çalar Saat programında canlı yayında ilk 100 gününü değerlendiren, gündeme ile ilgili açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bilim insanlarına danışacağız. Ben İstanbul’a bir gün bile depremi unutturmayacağım. Biz 5 yılda bu kentte deprem korkusunu büyük anlamda yenmiş olacağız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fox TV’de yayınlanan Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

İlk 100 gününü değerlendiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hamidiye su, işsizlik, İBB’de 100 günde yapılan icraatlar ve depremle ilgili dikkat açıklamalarda bulunan İmamoğlu, Almanya ve Japonya’daki bilim insanlarına danışarak depreme karşı önlem alacaklarını söyledi.

‘DEPREMLE YÜZLEŞMEK ZORUNDAYIZ’

“Depremle yüzleşmek zorundayız. İstanbul’un gündeminde olan depremin güncel envanterini çıkarıp bu durumdayız,kendimizi aldatmayalım demeliyiz. Risk taşıyoruz ama bunu hızlıca nasıl tolere ederiz ona bakacağız. Geçen 20 yılda çok zaman kaybetmişiz. Keşke böyle olmasaydık. Başaramadık. Ben diyorum ki çıkıp sokağa insanlara soralım, ‘Deprem konusunda kendini teminat altında hissediyor musun?’ Ben buna hayır deneceğini düşünüyorum Bunun için başaramadık deyip neler yapabiliriz ona bakmalıyız.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.