Hoşgeldiniz  

İstanbul Taksileri ile ilgili ‘İBB UKOME’ Kararı

admin | 27 Ağustos 2018 | Ekonomi, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Üst Manşet A- A+

İBB UKOME’de alınan yeni kararla sarı renk taksiler “C” segmentinde yeni şartlara göre hizmet verebilecek. UKOME kararıyla C-M plakalı Bordo renkli taksiler T plaka olacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

UKOME’de yapılan toplantıda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi taksici esnafının talebi ve günün şartlarına göre herhangi bir sebeple araç değişikliği durumunda taksi taşımacılığında kullanılacak taşıtların, asgari D Segmentinde olması kararı alınmıştı.

UKOME’de alınan yeni kararla sarı renk taksiler “C” segmentinde yeni şartlara göre hizmet verebilecek.

T PLAKALI TAKSİLER İSTANBUL’UN HER YERİNDEN YOLCU ALABİLECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararında; T Plakalı taksilerin bölge farkı olmaksızın İstanbul’un her yerinden yolcu alabileceği, Çatalca, Silivri ve Şile ilçelerinde faaliyet gösteren M plakalı taksilerin ise sadece mevcut bölgelerinde yolcu alabileceği yer alıyor.

BAŞKAN MEVLÜT UYSAL’DAN YERLİ TAKSİYE DESTEK

Sadece D segment turkuaz renkli araçla taşımacılık yapabilirken, bunun yanında yerlilik oranı yüzde 50’nin üzerinde olan C segment araçları da tercih edip sarı renkli olarak kullanabilecekler.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Marmara Belediyeler Birliği toplantısında alınan karar gereği yerli üretimin destekleneceğini açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, taksici esnaftan gelen talepler üzerine sarı taksiler içinde taksi esnafının temsilcileri ile görüşülerek yeni uygulamanın yapılması kararlaştırıldığını belirtti.

D SEGMENTİNDE TURKUAZ TAKSİ

Başkan uysal, UKOME toplantısında Turkuaz Taksi olarak işletilecek olanların; D Segmentinde Turkuaz Taksi, olarak devam etmesi kararlaştırıldı.

C SEGMENTİ TAŞITLARA AYNI TARİFE İLE ÇALIŞMA

Herhangi bir sebeple araç değişikliği halinde Türkiye’de üretilen ve muhteviyatı %50 den fazla yerli olan en az C Segmenti taşıtların (Sarı Renk, Sıfır km, Otomatik vites ve tüm yolcuları kapsayan airbag li) sarı renkli aynı tarife ile çalışmayı tercih edebilmelerinin önü açıldı.

BÜYÜKÇEKMECE VE SULTANBEYLİ’DEKİ TAKSİLERE YENİ UYGULAMA

Büyükşehir Belediyesi Kanunu öncesi, İBB sorumluluk alanı dışında kalan ilçelerde hizmet veren taksiler (Bordo Renkli) ve kentin merkezinde ise sarı taksiler yolcu taşımacılığı yapıyordu.

İSTANBUL BİRÇOK İLÇE VE BELDEYLE BÜTÜNLEŞTİ

Yıllar içerisinde hem nüfus hem de mekânsal olarak gelişme kaydeden İstanbul birçok ilçe ve belde ile bütünleşik hal aldı.

BÜYÜKÇEKMECE VE SULTANBEYLİ’DEKİ (C-M plakalı) 532 TAKSİ, (BORDO) T PLAKA OLUYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesince yapılan, günlük hareketlilik ve yolculuk analizleri sonucunda Büyükçekmece ve Sultanbeyli bölgelerinde hizmet veren 532 taksi (C-M plakalı) Bordo renkli taksiler T plaka olarak hizmet vermeye başlayacak. Taksilerin İstanbul genelinde çalışabilmesi için Turkuaz ve D sekmenti olması gerekiyor.

İBB ULAŞIM KOORDİNASYON MERKEZİ (UKOME) KARARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezince alınan karar uyarınca; Büyükçekmece ve Sultanbeyli çalışma bölgelerindeki C ve M plakalı 532 Taksinin en az 0-2 yaş

* D segmenti araçlara (Turkuaz Taksi) geçiş yapmaları koşulu ile, “T” seri plaka verilerek sarı taksi çalışma bölgesinin tamamında çalışabilmesi,

* T Plakalı taksilerin bölge farkı olmaksızın (Çatalca, Silivri ve Şile hariç) her yerden yolcu alabilmesi,* Çatalca, Silivri ve Şile ilçelerinde faaliyet gösteren M plakalı taksilerin ise sadece mevcut bölgelerinde yolcu alabilmesi uygulamasının devam etmesi, kararlaştırıldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.