Hoşgeldiniz  

İstanbul Satranç İl Turnuvasında Başarıya Ataşehir’den Ödül

admin | 05 Ocak 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Manşet, Üst Manşet A- A+

Türkiye Satranç Federasyonu 2018-2019 sezonu Türkiye Kupası İstanbul İl Birinciliği Finali Ataşehir Belediyesi’nin ödül desteğiyle Erdal Eren Sivil Toplum Merkezinde düzenleniyor.

İstanbul’da yıl içerisinde düzenlenen en önemli turnuvalarından olan ve İstanbul İl Birincisinin belirleneceği İstanbul Satranç İl Birinciliği Final Turnuvası 3-4-5-6 Ocak 2019 tarihlerinde Ataşehir Belediyesi’nin desteğiyle Ataşehir Belediyesi Erdal Eren Kültür Merkezi`nde düzenleniyor.

İstanbul’un 3 bölge grubu turnuvasında ilk 8 dereceyi elde eden sporcular, İstanbul ikametli 2200 Rating ve üzeri sporcular ve ünvanlı tüm sporcular turnuvaya katılma hakkına sahipler.

Final Turnuvası sonunda dereceye girecek sporcular, kupa-madalya ödüllerinin yanı sıra Ataşehir Belediyesi tarafından toplamda 12.000 TL maddi ödülle ödüllendirilecek.

Dereceye girenlere Ataşehir Belediyesinin parayla ödüllendireceği ve 29 yarışmacının katıldığı turnuva 6 Ocak tarihinde final maçıyla sona erecektir.

Ataşehir dışından da turnuvalara ev sahipliği yapan Erdal Eren Sivil Toplum Merkezi’nde İstanbul İl birincisinin belirleneceği turnuva saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla start alan turnuva 3-4-5-6 Ocak 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek.

İstanbul Satranç İl Birinciliği Final Turnuvası Ataşehir Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in başarı dilekleri ve Federasyon’un İstanbul temsilcileriyle birlikte Satranç Masasının başına geçerek hamle yapmalarıyla başladı.

Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Yardımcısı ve Turnuva Direktörü Talha Emre Akıncıoğlu turnuva ile ilgili yaptığı açıklamada, “ Türkiye Satranç Federasyonu her yıl Türkiye Kupası adı altında organize ettiği ülke çapında büyük turnuvanın İstanbul elemesi. Bu turnuvaya İstanbul’daki iyi sporcular 3 grupta ilk 8 dereceye girerek bu hakkı elde ederek geldiler.  Şu an İstanbul’un 30 değerli sporcunun katılımıyla gerçekleştireceğimiz bu turnuvanın sonucunda birinci olan kişi İstanbul İl birincisi unvanını alarak Türkiye Satranç federasyonunun misafiri olarak Antalya’da yapılacak olan Türkiye Kupası finalinde oynama hakkını elde edecektir” ifadeler,ne yer verdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.