Hoşgeldiniz  

İSTANBUL İTFAİYESİ DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

admin | 15 Ağustos 2017 | İstanbul, Manşet A- A+

İstanbul İtfaiyesi “Ultimate” takımı Amerika Los Angeles’ta düzenlenen, 2017 Polis ve İtfaiye Oyunları’nda takım halinde dünya şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

İstanbul İtfaiyesi ‘Dünya Ultimate (En Sıkı) İtfaiyeci’ ödülünü kazandı. İstanbul İtfaiyesi Ultimate takımı Amerika Los Angeles’ta düzenlenen, 65 ülke ve 10 binden fazla sporcunun katıldığı 2017 Polis ve İtfaiye Oyunları’nda +35 yaş kategorisinde takım halinde tüm rakiplerini geride bırakıp dünya şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

Ultimate yarışları dünyadaki tüm itfaiyelerin en popüler yarışması olup, dayanıklılık, hız, güç gibi birçok beceri gerektiren bir spor dalıdır. Şampiyon takımımızın ardından, 2.liği Çek Cumhuriyeti İtfaiyesi, 3.lüğü ise Amerika, Norveç ve Almanya İtfaiye takım karmasından oluşan ekip oldu.

İstanbul İtfaiyesi takım şampiyonluğunun ardından bireysel olarak ülkemizi ultimate yarışlarında temsil eden Yasin BİLMEZ’de, +35 yaş kategorisinde dünya şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

Yasin BİLMEZ 2016 yılında da İspanya’da yapılan Avrupa Polis ve İtfaiye Oyunları’nda da altın madalya alarak en sıkı itfaiyeci olmuştu.

Avrupa şampiyonluğunun ardından, dünya şampiyonasında da altın madalyaya hak kazanan İstanbul İtfaiyesi’nden Yasin BİLMEZ, başarısının çıtasını daha da yükselterek milli gururumuz oldu.

Yarışmaların 5.günün de Bench Press’te yarışan İstanbul İtfaiyesi, 2 altın ve 1 gümüş madalya daha kazandı.

Madalya Kazanan SporcularımızUltimate (Takım) – Altın Yasin BİLMEZ, Nurettin ÜNAL, Ramazan ALPUL, Ersan SOYDAN

Ultimate (Bireysel) – Altın Yasin BİLMEZ

Bench Press 59 kg. – Altın Halit PINAR

Bench Press 66 kg. – Altın Şükrü AKYILDIZ

Bench Press 74 kg. – Bronz Nurettin ERTEKİN

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.